close
CímlapEgyetemi életHúsvéti borvásárok egyetemi borokkal

Húsvéti borvásárok egyetemi borokkal

A Pécsiközgázon több évig működő borszeminárium különkiadásával indul a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének tavaszi road show-ja, de rendeznek borvásárt a BTK-TTK Aulájában is. Az utóbbi hetekben több rangos aranyérmet is begyűjtő egyetemi borászat legjobb palackos borait érdemes megkóstolni és a közeledő húsvéti ünnepekre hazavinni belőlük pár kiváló palackot, főleg, hogy most kedvezményes áron lesznek beszerezhetők.

​​​​​​borvásár

A díjnyertes pécsi egyetemi borok bemutatkozása 2019. április 16-án, kedden 18 órakor kezdődik a PTE KTK B311-es teremben (Pécs, Rákóczi út 80.). Itt a Borszeminárium a Pécsiközgázon különkiadásában Hevér László, a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének főborásza mutatja be a borokat, őt pedig Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin főszerkesztője faggatja.

Ezen az estén hat bort lehet megkóstolni (Zenit 2018, Jázmin 2017, Cirfandli 2017, Rosé Novum 2018, Cabernet Sauvignon 2015 és Summa Merlot 2017 – az országos Syngenta 2019 borverseny aranyérmese). A kóstoló ára 2000 forint, amiből 1000 forint levásárolható a kóstoló utáni kedvezményes húsvéti borvásáron. Az esemény korlátozott létszámban elérhető, előzetes regisztráció a gyorffy.zoltan@pte.hu e-mail címen lehetséges.

Húsvéti borvásárok egyetemi borokkal

A tavaszi egyetemi turné következő állomása a BTK-TTK Aulában (Pécs, Ifjúság útja 6.) rendezendő Húsvéti borvásár lesz, 2019. április 17-én, szerdán 9.00-14.00 óra között a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének díjnyertes és aranyérmes palackos borai 10-20% kedvezménnyel lesznek megvásárolhatók.

A szerdai borvásáron kaphatók lesznek fehérborok, rozé- és vörösborok, száraz, félszáraz és desszertborok a pécsi borvidék idén 70 éves egyetemi borászatából.

További információk: https://www.facebook.com/pteszbki/ vagy https://szbki.pte.hu/

 

UnivPécs