close
CímlapEgyetemi életMég jobb jön

Még jobb jön

2018. október 08.

Átfogó képet ad a Modern Városok Programról az a kiállítás, mely október 3-án nyílt meg a Nádor Galériában. A tárlat azért is időszerű, mert a közeljövőben több olyan megújult vagy újonnan létrejövő épület átadására is sor kerül majd, melyek e program részei.

(Az egyik közelmúltban átadott MVP-hez kötődő rekonstruált épület a Damjanich Kollégium. Erről itt olvasható a beszámolónk!)

Pécset már a hatvanas években is diákvárosként aposztrofálták – mondta köszöntőjében Gábriel Róbert rektorhelyettes, majd hozzátette:

a Modern Városok Program keretében most arra adódik lehetőség, hogy a 21. századnak megfelelő szintre emeljék a várost és az egyetemet.

A kivitelezés – jegyezte meg a rektorhelyettes - a Kancellárián múlik, a rektori vezetés feladata az, hogy e századhoz méltó kutatókkal és a kutatásokhoz kötődő prosperáló munkával, témákkal töltsék meg ezeket az épületeket.

A Modern Városok programban biztosított forrás 90%-át lekötöttük már, vagy a infrastrukturális beruházások vagy az eszközbeszerzések területén. – mondta Jenei Zoltán kancellár, aki hangsúlyozta azt is, hogy kiemelten fontosnak tartja, hogy – annak ellenére, hogy az eredeti tervekhez képest voltak elmozdulások - a program kapcsán tartsák az időbeli ütemezést.

Ahogy arra Both Vilma kommunikációs munkatárs felhívta a figyelmet, a Modern Városok Program egyetemhez kötődő fejlesztéseiről egy virtuális séta is készült, mely révén bárki bejárhatja a leendő helyszíneket.

http://www.pte360.hu/

Nagyon menő, megéri kattintani! Aki pedig inkább a kiállítótereket részesíti előnyben, az a Nádor Galériában megnézheti, mi vár Pécsre és a Pécsi Tudományegyetemre a nagyon közeli jövőben.

 

Harka Éva

Harka Éva