close
CímlapEgyetemi életMert mindenki pécsi akar lenni!

Mert mindenki pécsi akar lenni!

Dunai Regatta
2017. április 25.

A háttér

Az idei lesz az ötödik Dunai Regatta: 2013 óta évente rendezik meg a versenyt, amely idő közben Magyarország legnagyobb egyetemi sporteseményévé nőtte ki magát. A kezdeti hat résztvevő felsőoktatási intézménytől mára eljutottunk odáig, hogy 2017-ben tizennyolc hazai egyetem méri majd össze erejét a Dunán. A rendezvény célja az egyetemi összetartozás erősítése, az ország pozitív imázsának építése, a sport és a sportos életmód fontosságának hangsúlyozása, és a Duna sokszínű használatának elősegítése. A Dunai Regatta az Antall József Tudásközpont rendezvénye, amelyet a Magyar Sárkányhajó Szövetséggel együttműködésben valósít meg: míg utóbbi a verseny sportszakmai lebonyolításáért felel, addig az AJTK munkatársai végzik a programhoz kapcsolódó összes többi szervezési-előkészületi munkát, valamint a rendezvény napján a konkrét helyszíni lebonyolítás minden feladata rájuk hárul.

A szurkolók

Aki ott volt az elmúlt három évben a Műegyetem rakparton, pontosan tudhatja, hogy mindig is mi voltunk - idézet egy korábbi szervezőtől - “a Dunai Regatta lelke”.  Első évben mindössze egy 20 fős kisbusszal mentünk Budapestre, de a PTE Táncegyüttes jól összeszokott közössége olyan alaphangulatot teremtett, amelyre pillanatok alatt rezonált a többi pécsi szurkoló is: olyan hangerővel ordítottuk be a színpad előtti teret PTE-s rigmusokkal, hogy minden tekintet ránk szegeződött. Nem túlzás azt állítani, hogy a vezérszurkolói szerepkör és az alsó rakparton elhelyezkedő szurkolói szigetek - egyetemenként két-három napernyő, alattuk sörpadokkal - lényegében a Pécsi Tudományegyetem 2014-es rakparti “teljesítménye” nyomán születtek meg. A szurkolói rakpart fesztiválszerű programkínálatával olyan közösségi élményt nyújt, amely az egyetemi évek egyik fénypontja lehet.

Idén ugyanez a cél: a csapat már összeállt, javában zajlik a felkészülés. A PTE EHÖK-nek köszönhető szurkolói busz már betelt.

Figyeljétek az oldalunkat, és így vagy úgy, de gyertek velünk május 6-án Budapestre, hogy idén is egyértelművé tehessük: mindenki pécsi akar lenni!

Molnár Balázs

a Dunai Regattát szervező AJTK pécsi irodavezetője; a Pécsi Tudományegyetem vezérszurkolója