close
CímlapEgyetemi életMert a művészet is gyógyír

Mert a művészet is gyógyír

A 48 éve alakult alkotócsoport, a Medgyessy Ferenc Művészeti Műhely 1991. óta élvezi az orvoskar támogatását, s így évről évre újabb gyönyörű alkotásokkal gazdagodik az ÁOK is. Idén február 12.-én, az orvoskar főépületének első emeletén nyílt kiállítás az MFMM tagjainak munkáiból.


„A művészet gyógyító ereje közismert, s tudjuk, hogy a gyógyításnak is lehet művészi aspektusa" – mondta a megnyitón dr. Tényi Tamás, az ÁOK dékánhelyettese, majd utalt arra, hogy az alkotócsoport névadója is orvos volt. Ezzel harmonizált a helyszín is: az érdeklődők között orvostanhallgatók furakodtak át, hogy odaérjenek az óráikra, az egyik kép alatti asztalnál egy ázsiai diák szunyókált arccal a jegyzeteire borulva, s közben meghívottak és érdeklődök vizslatták a falra tett képeket. A kiállított művel között vannak grafikák, akvarellek, festmények.


„Mivel több, a Széchenyi teret ábrázoló kép van, hadd éljek ezzel a hasonlattal: olyan sokrétű ez a kiállítás, mint a központi térről szerteszét ágazó kis utcácskák.” - mondta Tényi Tamás. A megnyitó után Bundy János mondott verset.


A tárlatot március 9-ig lehet megtekinteni, a kiállítás zárása után a festmények, grafikák az orvoskar Dékáni Hivatalának tulajdonába kerülnek.

Akiknek az alkotásait látni lehet:
Balogh György
Teigl Béláné
Lizák Mária
Kaczkó Magdolna
Benkő László
Stirling Zsolt
Gulyás Gabi
Kajtár Pál
Szantnr József
Sárosiné Németh Gizella
dr. Sikó Ágnes
Antony András
Gál Erzsébet

Info: mfmm@tvn.hu
Képtár: http://xfree.hu/keptar.tvn?f=mfmm

UnivPécs

UnivPécs