close
CímlapEgyetemi életSpeciális nyári egyetem kínai hallgatóknak a PTE-n

Speciális nyári egyetem kínai hallgatóknak a PTE-n

Július folyamán egy speciális nyári egyetem kerül megrendezésre, mely során a számos kínai partnerintézmény egyikének diákjai töltenek el 4 hetet Pécsett. Ez idő során anglisztika és neveléstudomány képzésben részesülnek, valamint alkalmuk válik megismerni az egyetemet, a várost, az országot és egy új kultúrát. A program a Pécsi Tudományegyetem Nemzetköziesítési Programjában kitűzött Nyári Trimeszter részeként, a Külügyi Igazgatóság és a Bölcsészettudományi Kar együttműködésével valósul meg.

A július 10. – augusztus 4. között megrendezésre kerülő nyári programban 35 kínai hallgató vesz részt, akik a HangzhouNormal University-ről érkeztek.  A nyitó rendezvény július 10. –én tartották a BTK Kari Tanácstermében, ahol először Dr. Bognárné Erdős Márta dékánhelyettes üdvözölte a messziről érkezett diákokat. Ezt követően a Külügyi Igazgatóság munkatársa, Dr. Pozsgai Gyöngyi mutatta be az egyetemet Az orientáció részeként az előadók ismertettek minden fontos információt az oktatási és szabadidős programokkal kapcsolatban.

A nyári egyetem ideje alatt mentorhallgatók is segítséget nyújtanak, őkszintén tájékoztatást nyújtottak minden olyan információról, amelyre a kínai hallgatóknak szükségük lehet a 4 hét leforgása alatt. A nyári egyetem szervezői megtettek mindent, hogy minél kényelmesebbé tegyék az itt tartózkodást, a hallgatók bérletet kaptak a helyi tömegközlekedésre, valamint egy térképet, amin az összes olyan hely be van jelölve, melyeket a programok során érinteni fognak. A tájékoztatót követően a résztvevők bejárták az egész campust, hogy jobban megismerjék az oktatás színhelyét.A program augusztus 4. –én fog véget érni, addig azonban jelentős kulturális ismeretet szerezhetnek a résztvevő kínai hallgatók. Például az olyan napokon, mikor ellátogatnak a fővárosba, vagy a Zsolnay Kulturális Negyedbe.

Az egyetem egy kiemelt stratégiai célja, hogy az intézmény egyre nemzetközibbé váljon. Jelenlegtöbb mint 300 kínai hallgató tanul a Pécsi Tudományegyetemen.Az ilyen és az ehhez hasonló rendezvények elősegítik, hogy ez a szám növekedjen és a PTE átlépje a 4000 fős külföldi hallgatói létszámot.

Horváth Attila

Horváth Attila