close
CímlapEgyetemi élet“Tökre érdekes volt”

“Tökre érdekes volt”

2018. június 08.

Középiskolások töltötték meg a Szentágothai Kutatóközpont termeit június 7-én, ahol a jövő volt a legfőbb téma.

A Marketing Osztály szervezésében megvalósult konferencián a legtrendibb témák kapcsán tartottak előadásokat a szakértők, s találgatták, milyen, esetekben hajmeresztő dolgokat hoz a közeljövő. Az esemény összes előadását élőben közvetítette az egyetem youtube-csatornáján az Universitas Televízió. (A rögzített anyagok is hamarosan itt lesznek elérhetők.) Offprogramokban sem volt hiány: a “Kavics” termén kívül is lehetett a szakemberekkel, s más, a jövő iránt elkötelezett cégek képviselőivel is találkozni.

Hetesi Richárdot, 16 éves, ANK Nevelési Központ Gimnázium tanulóját kérdeztük:

Milyen volt a jövőkonferencia?
Tökre érdekes volt. Olyan tudományágakról hallhattunk, amiről hétköznapokon nem szoktunk. A számítástechnikáról, a médián keresztül a robotechnológián túl egészen az online világig. Sok újdonságot hallottam, nagyon hasznos volt nekünk, fiataloknak. Vannak akik több, hasonló konferencián jártak már, mert kezdenek már be-bepillantani az egyetem világába, de számomra ez volt az első komoly konferencia.

Te a saját jövődet hogy képzeled el?
Nehéz elképzelni, de azt tervezem, hogy a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karára szeretnék jelentkezni és ha elvégeztem, akkor a pénzügyi világban szeretnék dolgozni. Nem tudom, hogy mit hoz még a jövő.

A tizennyolc éves Parádi Viktória is részt vett a rendezvényen, a Babits Mihály Gimnáziumból.

Milyennek láttad a Jövőkonferenciát?
Nagyon érdekes volt, mert a jövővel kapcsolatban sok új fejlesztésről beszéltek és olyan új dolgokról, amiről nem túl sokat tudtam.

Mi volt ez a terület?
A robotika újdonságait nem követtem, és a 3D nyomtatás is meglepő dolgokra képes. Ezek voltak a legérdekesebbek. A 3D nyomtatást láttam már filmekben, sorozatokban, de élőben megtapasztalni elképesztő volt.

A saját jövődet hogy képzeled?
Nem tudom.

Tehenészlányként fogsz dolgozni?
Nem. Én kevésbé a tudományos pályán képzelem el magam, inkább olyan területen, ahol a mozgás az elsődleges. Táncolok, művészettel foglalkozom, egy színházban szeretnék dolgozni.

Táncosnőként?
Kislánykorom óta táncolok, versenyszerűen. Táncoltam már a Vörösmarty Színházban, külföldre járok fellépni és versenyekre, minden szabadidőmet ez köti le.

UnivPécs

UnivPécs