close
CímlapJubileum 650Mino Rabenjafimanantsoa a PTE hangja!!

Mino Rabenjafimanantsoa a PTE hangja!!

2017. április 28.

A 650 éves egyetemalapítási évforduló alkalmával rendezték meg a PTE Hangja elnevezésű versenyt. A több, mint 50 főből a döntőbe csak 12-en jutottak be. Az első fordulók az Est Café-ban voltak, a végső "összecsapásra" a Zsolnay Neygedben, a Pécsi Egyetemi Napok előestéjén került sor.

Az E78-ban rendezet megnyitón beszédet mondott Bódis József rektor, Decsi Zoltán alpolgármester és Takács Gyula az EHÖK elnöke.

A produkciókat háromtagú szakmai zsűri értékelte: Vermes Tímea, opera-, operett-, musical énekesnő és színésznő, Lakner Tamás, Liszt Ferenc-díjas karnagy, a PTE Művészeti Kar dékánja és Beck Zoltán, a 30Y alternatív rockegyüttes alapítója, zenész, gitáros és szövegíró, a Zenélő Egyetem projekt megvalósítója.

A versenyzők énekeltek olasz és magyar dalokat is, de Lady Gaga és Christina Aquilera számait is hallhattuk. Mindenki egyaránt tökéletesen teljesített. A versenyzők rengeteg élménnyel térhetnek haza, hiszen elmondásuk szerint mindegyikük nyert valamit, már csak a jelentkezéssel is.

Végül a harmadik helyen végzett Takács Nóra, másodikként Iveszics Inez végzett. Az első Mino Rabenja lett, aki hivatalosan is a PTE Hangja. Ő egyébként Leona Lewis egyik leghíresebb dalát adta elő, mely a Bleeding Love címet viseli. „Hatalmas öröm ez számomra, óriási megtiszteltetés” - mondta nyilatkozta szűkszavúan  lapunknak a külföldi leányzó.  

A PTE legjobb hangjai lehetőséget kapnak arra, hogy nyáron az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) is fellépjenek, a mostaninál is nagyobb közönség előtt.

 

Fehér Tímea