close
CímlapJubileum 650Nyárváró második nap

Nyárváró második nap

2017. május 01.

A kegyes időjárásban bizakodva telt a szombati napom a koncert kezdetéig, ugyanis péntek éjjel a zuhogó eső hallatán fel-felébredve sajnáltam partiba indult barátaimat, és reméltem, hogy ennek ellenére jól érzik magukat. Szerencsére szombaton az eső nem riasztott el bennünket, de melegen kellett öltözni. Hiába, ezek már a nyár első jelei, csak még nem sikerült teljesen átéreznünk ezt.

Az estére hangolódást ajánlatosabb a fesztivál kapuin kívül megkezdeni, ugyanis az étel és ital fogyasztás a helyszínen igencsak drága. Nem sok idő kellett hozzá, hogy útnak induljunk, hiszen a fesztiválzajok hívogattak bennünket. Elindultunk hát a barátokkal kiváltani a napi karszalagokat. A sor meglepően gyorsan haladt, csupán öt percünkbe került a jegyeket kiváltani, majd átjutni a biztonsági ellenőrzésen (azért a miniatűr partitáskámat alaposan megnézték, bár nem tudom milyen itóka fért volna bele...

Az este számomra két koncertre éleződött ki, ugyanis mind a Supernem, mind a Halott pénz a kedvenceim közé tartozik. A Zsolnay Negyed megtelt a hatalmas embertömeggel, és a hangulat minden szempontból szuper volt. Hiába töltődtünk fel még a fesztivál kapuin kívül energiával, igencsak megéheztünk a második koncert végére. A választásom egy kolbász- menüre esett 1000 forintért, amit nem bántam meg, ugyanis méltó kísérője volt az estének.

Éjfél elmúlt, és az idő csípőssé változott, még 1-2 órát élveztük a hangulatot, baráti beszélgetéseket, eszem-iszom-ot, majd csapatostul taxiba préseltük magunkat, és hazafelé vettük az irányt. A taxikat hasonló módon kellett leinteni, mint ahogy azt az amerikai filmekből elleshettem… Az éjjeli buszjáratoknál tolakodó embertömeg többszöröse volt annak, ami felfér egy buszra, a taxikért pedig ugyancsak ”verekedni”kellett.. Szerintem ezen jövőre kicsit javíthatna a szervezés, ugyanis az estének csak a biztonságos hazaút után lehet tökéletes vége!

Kecskés Laura