close
Címlap4. Minőségi oktatásNyitott Műhelyek a PTE Művészeti Karán

Nyitott Műhelyek a PTE Művészeti Karán

4. Minőségi oktatás
2024. május 06.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar munkájába tekinthetnek be az érdeklődők május 8-án a Nyitott Műhelyek alkalmával, ahol a különböző szakos alkotók izgalmas bemutatókat fognak tartani.

A rendezvénynek köszönhetően bárki számára lehetőség nyílik a festészet, ezen belül is az absztrakt technikák, valamint a szobrászat alapjainak megismerésére, az érdeklődők újra felhasznált agyagokból készült kerámia szobrokat is megtekinthetnek, valamint bepillantást nyerhetnek az adatalapú és algoritmikus hangművészetműhely munkájába is. 

„A Nyitott Műhely célja, hogy a művészet iránt érdeklődő közönség jobban megismerhesse a Művészeti Kar különböző képzési területeit, az alkotás modern folyamatait, melyekbe fiatal szobrász, festő, és elektronikus zenész művészek engednek betekintést a szerda délutáni foglalkozások során” – mondta Kovács Balázs, a rendezvény főszervezője.

Várható program:
•    16-20 óra - Festészet/absztrakt technikák (Nagy Éda Csenge, festőművészet szak) - helyszíne: jó idő esetén a Zsolnay Negyed déli udvarán, rossz idő esetén az E33-as épületben.
•    17:30-18 óra - Újrafelhasznált agyagból készült kerámia szobrok bemutatása (Antal Kitti, tárgyalkotás/kerámia, online) - helyszíne: E33. ép. alagsor.
•    18-20:30 - A szobrászat alapjai (Gáspár Kiara Dorina, Endes Zsuzsanna és Bircsák Barbara, szobrászművészet szakosok) - helyszíne: jó idő esetén a Zsolnay Negyed déli udvarán, rossz idő esetén az E74-es épületben.
•    19-20:30 - Adatalapú és algoritmikus hangművészetműhely (Horváth Máté és Gyöngyössy Bagaván, elektronikus zenész szak) - helyszíne: E33. ép. alagsor.

A részvétel ingyenes, de a szervezők munkáját segíti a regisztrációs lap kitöltése.
Helyszín: PTE Művészeti Kar, Pécs, Zsolnay Negyed

 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni