close
CímlapMagazinÁtváltoztatjuk a várost!

Átváltoztatjuk a várost!

Pécs City Karnevál
2017. június 01.

Legalábbis ezt ígérik a Pécs City Karnevál szervezői 2011 óta, a rendezvény idén ünnepli 5. szülinapját. Habár csak szeptember 16-án kell előkapnunk legvadabb jelmezeinket és belevetnünk magunkat a karneváli forgatagba, május 31-én sajtótájékoztató keretén belül kaptunk infókat arról, mire is készüljünk el/fel.

A rendezvény egyik szervezője, Ertl Dániel nyitotta a sajtótájékoztatót a Városházán és képviselte a Pécs City Karnevál crewt. Elmondása szerint idén is számtalan pécsi eseménnyel működnek együtt a Pécs City Karnevál keretén belül. Ez már kezdődött a PEN-nel, de folytatásban láthatjuk őket a Zsolnay Fényfesztiválon is.

Úgy érezzük, szintet lépett a rendezvény

- hangsúlyozta Etdl Dániel és azt is hozzátette, hogy a visszajelzések alapján nemcsak a hallgatók, de  a városlakók is nagyon szeretik a karnevált. – „Összehozza a város lakóit, néniket, bácsikat, gyerekeket.” Pécs város polgármestere, Páva Zsolt szerint a karnevál jól igazolja, hogy: ”Lehet ezt a várost másképpen szeretni. Ez különleges módja.” Bevallotta azt is, hogy először őrültségnek tartotta az ötletet, de most már örül neki, hogy évről évre szerepet kap az esemény a város életében. Véleménye szerint törekedni kel arra, hogy az egyetemistákon kívül a pécsi polgárok is részt vegyenek a rendezvényen.

Arra teszek ígéretet, hogy polgármesternek öltözöm!

-zárta beszédét, átadva a  szór, dr. Berke Gyula, oktatási rektorhelyettesnek. „Örömmel támogatjuk a rendezvényt szervezési, anyagi feltételekben egyaránt”- erősítette meg a törekvést és emellett hangsúlyozta a külföldi hallgatók karneválon betöltött kulcsfontosságú szerepét. Idén a Jubileum 650 programjaként egy családi nap is megjelenik a rendezvény programtervében, melynek egyik eleme a szeptember 16-ai „gasztrokulturális rendezvény”- vette át a szót Takács Gyula EHÖK elnök.

Hiánypótló rendezvényről beszélünk!

- jelentette ki és hangsúlyozta, milyen fontos egy város életében az alulról szerveződő, nem egyetemi, nem városi indíttatású megmozdulás, melynél már csak e három elegye izgalmasabb.- „Remélem 5 év múlva a 10. Jubileumot ünnepeljük majd!”  

Vincze Balázs, a Zsolnay Kulturális Örökség Kft. ügyvezető igazgatója kifejezte örömét az eddigi közös együttműködések miatt és adott egy tippet is a jelenlévőknek:

Aki műanyag pohárral, benne pedig alkohollal jelenik meg a fesztiválon, már beöltözöttnek számít

- beszédét pedig így zárta: „Nagyon sok sikert kívánok, én magam is kint leszek!”

Bár a honlap még nem frissült, a közeljövőben biztosan kaphatunk még infókat a rendezvényről. Addig is véssétek be a naptárba és ugorjatok neki a nyárnak!

 

 

Kékesi Alexandra

Kékesi Alexandra