close
CímlapSportAhol az utca szabályai az érvényesek…

Ahol az utca szabályai az érvényesek…

2016. március 31.

… az többek között a streetball, melyet bárki kipróbálhatott a III. PTE B33 Streetball Kupa keretében. A március 23-án megrendezett versenyen kilenc csapat küzdött a kupáért, melyet természetesen végül csak egy csapat nyerhetett meg.

img_9312.png

A hét férfi-, egy női- és egy vegyes összetételű tagokból álló csapatokat a szervezők „A” és „B” csoportokra bontották, melyekből az első két helyezett továbbjutott a legjobb négy közé, ahol a győztesek az első két helyért, a vesztesek pedig a bronzéremért küzdöttek. „A fő szabály szerint három ember játszhatott másik három emberrel szemben, 12 percen át a jobb eredményért vagy a 21 pont eléréséig. Bár a szervező Sportiroda munkáját három bíró segítette, a verseny így is sportszerű volt: a hibákat, szabálytalanságokat a játékosok is bemondták, ezzel segítve a bírók munkáját.” – mondta Halmos Zoárd, a Sportiroda szabadidősport-szervezője.  

Minden győzelem két pontot ért, így összesítésben harmadik helyen a „Jobbfékek” csapata, a második helyen a „You know my name” végzett, míg

az első helyet a „Bangs it in” csapat szerezte meg, melynek tagjai Füzy Marcell, Kis Milán és Nagy Bence voltak.

A mérkőzéseken túl – a korábbi igényeket figyelembe véve – a szervezők dobóversenyt is rendeztek a csoportmérkőzések után, amely lehetőséget biztosított arra, hogy a kiesők javíthassanak, és esetlegesen ne üres kézzel hagyják el a pályát. Ennek a hárompontos dobóversenynek a győztese Nagy Bence lett, aki végül két kupával térhetett haza.

img_9292.png

Szanyi-Nagy Judit

Szanyi-Nagy Judit

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni