close
CímlapSportCímvédés nagypályás fociban!

Címvédés nagypályás fociban!

2017. október 20.

Amíg a Karok közötti Bajnokságok többsége (kosárlabda, kézilabda, mix röplabda) október 17-én  indult el, addigra az egyetemi nagypályás labdarúgó bajnokságban már be is fejeződtek az őszi csatározások. A szeptember végén kezdődő megmérettetésre 8 szervezeti egység (ÁJK, BTK, ERASMUS, ETK, KTK, MIK, MK, TTK) válogatottja adta le a nevezését és a csoportküzdelmek után kialakult október közepére a Final Four mezőnye, amelyet a szinte állandó résztvevőknek számító ÁJK, KTK duó mellett idén a MIK és a TTK csapata alkotta.

A „végső négyes” küzdelme mindjárt egy szoros összecsapással indult, hiszen a KTK alakulata hátrányból fordítva 2-1-re verte a Műszaki Kar hallgatóit, így elsőként jutott a döntőbe. A másik ágon a jogászok találkoztak a Természettudományi Kar hallgatóival, utóbbiak a jobb második félidei teljesítményüknek, illetve a hatékonyabb kapu előtti befejezésüknek köszönhetően 5-1-el a fináléba meneteltek.   

A döntő sportszerű küzdelmet hozott a felek között, ahol a mérkőzést végig magabiztosan vezető KTK 6-3-ra diadalmaskodott a TTK-val szemben. A győzelemmel a közgazdászok megvédték tavaszi bajnoki címüket, így a 2017-es év abszolút győztesévé váltak.

A bronzéremért folyó mérkőzésen valamivel parázsabb hangulat alakult ki, hiszen a gólok mellett a sárga lap is előkerült, de mindent összevetve a találkozó második felében jobban koncentráló MIK-es alakulat megérdemelten győzőtt 4-1-re az ÁJK ellen.

Tavasszal folytatás, reméljük az időjárás akkor is kifogástalan teljesítményt nyújt.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni