close
CímlapSportFélmeztelen fiúk a 15 fokban

Félmeztelen fiúk a 15 fokban

2017. szeptember 22.

Ismét szeptember, ismét Orfű, a PTE-n pedig ez nem jelenthet mást, mint a regattát, mégpedig a hetediket. Most 12 csapat mérkőzött egymás ellen a hihetetlenül hűvös időjárás ellenére. Mi a szerkesztőségben napok óta mantráztuk a jó időt, annyit sikerült legalább összehoznunk, hogy ne essen. A többit a csapatok már megoldották.

Míg én sapkában, dupla pulcsiban, sálban és kabátban vacogtam a parton, addig a versenyzők egy része félmeztelenül, papucsban mászkált mellettem. És aki épp nem evezett vagy szurkolt, az serényen főzött a többieknek. A bográcsban fővő  krumpli/kolbász/hagyma elegye isteni illattal töltötte meg a placcot. A dj – mint mindig- húzta a paprikáskrumpli alá valót, aztán villámgyorsan mindenki hosszú gatyára váltott és leült a sörpadok köré. Mire az utolsó falatokat lenyeltük és minden régi ismerőssel váltottunk három mondatot a PTE Brass Band már hangolta is hangszereit. Az első hangra megmozdultak a lábak és a kezek, és indult a teli torokból éneklés. Átváltottunk hát a kezdeti izgalomból és didergésből a jóllakottsággal átitatott komfortra és vártunk az eredményhirdetésre.

„Mindenki érdemel egy tapsot, aki ebben a mocskos időben kijött. Higgyétek el, nincs még egy olyan egyetem az országban, aki ezt így megcsinálta volna!”- mondta Hári József, a PTE Sportiroda vezetője.

És milyen igaz, hiszen a vigaszági megmérettetés miatt a csapatok többsége legalább kétszer vízre szállt, ami biztosan nem kedvezett a száraz ruháknak. Szinte már hagyománynak számít, hogy a Brazil gépsor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, azonban a siker nem adta könnyen magát, hiszen már az elődöntőben összetalálkozott a nagy rivális PTE Válogatottal, de a jobb rajtnak köszönhetően a TTK-s hallgatók örülhettetek a célba érésnél. A fináléban egy különleges alakulat várt a brazilokra, az Integrált névre keresztelt hajóban ültek a Támogató Szolgálat révén az eseményre kilátogató testi fogyatékossággal élő hallgatók, kiegészülve a pécsi City Games csapattal, oktatókkal, valamint egyetemi dolgozókkal. Bár utóbbiak lelkesedése aranyérmet érdemelt volna, azonban a címvédők megint verhetetlennek bizonyultak.  

A helyezések pedig a következőképp alakultak:

Sárkányhajó regatta:

1. Brazil gépsor

2. Integrált

3. PTE válogatott

Főzőverseny:

1. Integrált

2. Kappa Tau Béta- KTK

3. Bástya- BTK

Vigaszági győztes:

Hereverő evezők

Ahogy évről-évre figyelem ezt a rendezvényt egyre inkább kristályosodik számomra, hogy a program kihagyhatatlan. Ha evezni nem is, de szurkolni, főzni, és jobb időben lábat lógatni igazán szuper élmény! Integrált csapat büszkék vagyunk rátok!

Kékesi Alexandra és Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni