close
CímlapSportFuss a rákgyógyításért tizedszerre

Fuss a rákgyógyításért tizedszerre

2018. szeptember 27.

Nemcsak Pécsről, hanem szerte az országból, de a határon túlról is érkeztek Pécsre a tizedik Fuss a rákgyógyításért! rendezvényre. A többezres tömeg egy rövid bemelegítés után indult el teljesíteni a három kilométeres távot a belvárosban.

 

 A futás előtti megnyitón köszöntő beszédet mondott Őri László, Pécs alpolgármestere, őt Beck Zoli követte, aki természetesen zenélt a színpadon, majd Knoch Viktor és Michelisz Norbert is megérkezett, ők sem maradtak ki a futásból.

Aki felhúzta az ez alkalomra készült pólót egész nap féláron léphetett be a Csontváry Múzeumba, a Pécsi Állatkertbe, illetve az egyetem Botanikus Kertjébe is.

Az adománygyűjtés hagyományosan a futást követően történt. A korábbi években csaknem húszmillió forint gyűlt össze az akciónak köszönhetően. Az összeget pedig egy pécsi rákellenes alapítvány kapja meg.

A futáson részt vevők Pécs történelmi belvárosában tették meg a három kilométeres távot, ki futva, ki kocogva, ki sétálva, ahogy sikerült, valaki zászlóval a nyakában, foltos cicanadrágban, piros sapkában, vagy tűzoltónak öltözva  szaladt, ennél a futásnál nem az eredmény, hanem csak a részvétel számított. A fejenkénti 1000 forintos nevezési díjat maradéktanul jótékony célra fordítják, melynek kedvezményezettje a Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány.

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni