close
CímlapSportKét csapattal a spliti B33-as kosár EEB-n

Két csapattal a spliti B33-as kosár EEB-n

2017. augusztus 30.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség 2001 óta szervezi meg az Európai Egyetemek Bajnokságát, akkor még csak két sportágban, de 2017-ben ez a szám már 19-re emelkedett (asztalitenisz, bridzs, B33, evezés, falmászás, futsal, golf, judo, karate, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, rögbi 7, röplabda, sakk, strandröplabda, tenisz, taekwondo és tollaslabda). Az Európai Egyetemek Bajnokságán nem válogatottak, hanem európai egyetemek indulnak, általában a nevező ország adott sportágban meghirdetett egyetemi bajnokságai győzteseinek részvételével.

Idén először fordult elő, hogy a PTE egy sportágban (B33) mind a férfi mind a női küzdelmekben is nevezzen. Sajnos a szoros mérkőzések és a részsikerek ellenére egyik nem képviselői sem tudták kiharcolni a negyeddöntőbe való jutást a csoportmérkőzéseik során, azonban a pécsi lányok több győzelmüknek köszönhetően az egyetemi EB-n indult magyarok csapatok között a legjobb helyezést (11.) érték el. A PTE férfi csapata a 22. helyen zárt.

Egyetemünk mellett Magyarországot a Testnevelési Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem képviselte.  

 

Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni