close
CímlapSportPécsi ezüstérem a coimbrai judo EEB-n

Pécsi ezüstérem a coimbrai judo EEB-n

2017. augusztus 30.

A PTE csapatában öt olyan judós indult az EB-n, akik számos hazai és nemzetközi versenyeken bizonyítottak már, illetve értek el szebbnél szebb eredményeket: Bognár Péter (60 kg, MIK hallgatója), Boros Bence (66 kg, TTK), Gard Richárd (66 kg, TTK), Windischmann Bence (73 kg, TTK), valamint Kárpáti Gábor (81 kg, TTK). A Pécsi Tudományegyetem cselgáncs válogatottjának csapatvezetői, valamint edzői feladatait Dr. Morvay-Sey Kata a PTE ETK Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet oktatója, valamint Romváry Attila a PKSE vezetőedzője látta el. A Testnevelési Egyetemet Pál Gyula, míg a Károli Gáspár Református Egyetemet Bevízi Barnabás képviselte.

Bár a PTE judósai szépen helyt álltak az egyetemi EB küzdelmein, azonban a szereplésüket több esetben is a balszerencse, valamint téves bírói ítéletek sújtották. 2 hallgatónknak, Gard Richárdnak, illetve Kárpáti Gábornak is sérülés árnyékolta be szereplését az EEB-n, előbbi derék- utóbbi könyökfájdalmakra panaszkodott. Bognár Péternek és Windischmann Bencének egyszerűen a sorsolásnál nem volt szerencséje, hiszen a MIK hallgatója korán összekerült a későbbi bronzérmes francia Theau Giallurachissel, míg TTK-s csapattársa a második fordulóban vereséget szenvedett a súlycsoport ezüstérmesétől, a német Lukas Vennekoldtól.

Panaszra azonban nem lehet okunk, hiszen Boros Bence egy nagy menetelés végén a második helyen zárta a versengést. A TTK első évfolyamos hallgatója erőnyerőként kezdte meg a 66 kg-os súlycsoport fordulóit, ezt követően első mérkőzésén a francia Odilon Wasaulua-t, majd holland ellenfelét Luc Hal Van-t,illetve  a német Louis Arnolds-ot győzte le. A döntőben  Marko Gusic ellen három wazaarit érő akcióját sem adták meg Bencének, nem úgy montenegrói ellenfelének, akinek 3 wazaaarit érő mozdulatot is megítélték, így a PTE hallgatójának be kellett érnie az ezüstéremmel.

A Testnevelési Egyetem, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói, Pál Gyula és Bevízi Barnabás egyaránt az előkelő ötödik helyen végeztek.

 

Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni