close
CímlapSportVisszavágóra készülnek a pécsi sárkányok

Visszavágóra készülnek a pécsi sárkányok

2017. július 06.

Az idei EFOTT egyik különlegessége lesz, hogy először rendezik meg a Velencei-tavon a tavaszi Dunai Regatta sárkányhajó versenyének visszavágóját: jövő csütörtök délután az első három helyezett újra vízre száll, hogy összemérje erejét.

Májusban a Dunai Regatta történetének valaha volt legjobb pécsi eredményével a PTE sárkányhajó csapata ezüstérmes lett. A 18 hazai felsőoktatási intézmény részvételével lezajlott sportfesztiválon a Pécsi Tudományegyetem ezzel először bizonyult a legeredményesebb vidéki egyetemnek a 28 ezer fős rakparti nézőközönség előtt. Ezen felbuzdulva a csapat azóta több versenyen is indult, a Győri Sárkányhajó Fesztiválon saját kategóriáját meg is nyerte.

A PTE sárkányhajósai legközelebb jövő héten bizonyíthatnak: a Dunai Regatta és az EFOTT együttműködése nyomán július 13-án a pécsiek ismét összecsapnak a Testnevelési Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem evezőseivel.

Nagyszerű lehetőség, hogy nem kell újabb egy évet várni a következő egyetemi versenyre, hanem már nyáron találkozhatnak a Dunai Regatta legjobbjai! Külön öröm, hogy az EFOTT idei házigazdája a 650 éves jubileumát ünneplő Pécsi Tudományegyetem, így kicsit hazai versenyünknek is érezzük majd a megmérettetést. A csapat nagyon lelkes, rendkívül jó formában van, és mindenkiben ég a bizonyítási vágy!” – mondta el lapunknak Varga Tamás csapatkapitány.

Lesz is kinek bizonyítani: az előzetesen értékesített heti bérletek és napi jegyek alapján, több száz PTE-s hallható lesz jelen az EFOTT rendezvényén. Rájuk a csapat és a szervezők is szurkolókként számítanak, hiszen a leghangosabb szurkolói bázissal rendelkező egyetem külön díjazásban is részesül majd.

 

Dunai Regatta Summer Edition
EFOTT Fesztivál – Velence
2017. július 13. (csütörtök), 16:00

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni