close
CímlapTudományRadiátor kicsit másképp

Radiátor kicsit másképp

radiátor, Korhecz Lilla, mik
2017. április 03.

A március végén rendezett Sci-ndikátor országos tudománykommunikációs verseny különdíjasa Korhecz Lilla, Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatója.

A Sci-ndikátor programot a Nők a Tudományban Egyesület indította útjára egyetemista és PhD hallgató lányok és fiúk számára. Lilla egy olyan, új formai és szerkezeti megoldással vett részt a megmérettetésben, ami környezetbarát, esztétikus és ellentmond a radiátorokkal szemben kialakult sztereotípiáknak. Forgatható lamellák segítségével “dinamikus” térelemmé válik a radiátor. Nemcsak a külső megjelenés, a fűtési metódus is innovatív új megoldás.

Korhecz Lilla a döntőig menetelve március 30-án, 12 társával a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyében található Csillagtérben mutatta be projektjét, amellyel elnyerte az InnoTrade startup program különdíját. A Magyar Nemzeti Kereskedőház kulcsfontosságú állami és piaci szereplők együttműködésével indította útjára a programot. Számos nemzetközi kiállításon, startup rendezvényen biztosítanak megjelenést az ígéretes, feltörekvő projekteknek, így segítve a potenciális befektetőkkel, célcsoporttal, partnerekkel, a különböző iparágak meghatározó cégvezetőivel való kapcsolatépítést. Így Korhecz Lilla forgatható lamellás radiátora is elindulhat a megvalósítás, piaci bevezetés és a külföldi siker útján.

Lilla tavaly szerzett diplomát az Ipari termék- és formatervező mérnöki szakon, ambíciói arra ösztönözik, hogy a gépészmérnöki szakot is elvégezze. Az épületgépész szakirányt választotta, ahol kamatoztathatja formatervezői és gépészeti ismereteit is.

Forrás: www.mik.pte.hu

UnivPécs

UnivPécs