close
CímlapKultúraA fává változott állatok

A fává változott állatok

2017. március 21.1172Megtekintés

Mondjuk, ha azt mondom, hogy láttam egy sáskát az állatkertben, gondolom senki nem lepődik meg. Az már érdekesebb, ha azt mondom, az előcsarnokban állt, a placc közepén. Ez a szitu is orvosolható. De hogy fává változott…ettől kezdve már izgalmasabb a dolog!

Aki ismeri Burián Norbert munkásságát, az már sejthet valamit. Azért merem így írni, mert a fent említett szobrászművész a város számos területén megmutatta már fából készült munkáit, melyek jószerével állatokat ábrázolnak. Most viszont hálálkodva tettem össze a kér kezem, hogy végre nem egy totál steril épület falai között kellett az alkotásait ámulnom- bámulnom (és ha szabad, ha nem, kicsit meg is tapiznom). Március 16-án az Pécsi állatkert adott otthont a szobroknak, melyek különféle állatokat testesítetek meg és bár nem vagyok állatkert párti, sőt, de ez tényleg jó ötletnek tűnik.

 A megnyitó mókás felütése volt, hogy a művészeknek szóló taps közben a háttérből némi oroszlánüvöltés is felhangzott. Ki mondhatja el magáról, hogy a szavannák királyai is ünnepelték? Na ugye, elég menő! A megnyitón azt is megtudhattunk, hogy az alkotások egy komplett csapat keze munkáját és nem kevés kreativitását dicsérik. A Szinapszis mentorprogram keretében Burián Norbert három középiskolás hallgatóval karöltve dolgozott az installáción, mégpedig Tóth Anna Boglárkával, Madarász Domonkossal és Salamon Botonddal.

A közös munkában részt vett még Kincses Előd szobrászhallgató,emellett pedig Bocsi Éva és Szűcs András grafikushallgatók munkáit is megtekinthettük.  Tőlük nagy kedvencünk egy tollat ábrázoló alkotás volt. Szerelem első látásra! Ez is megtekintheti minden állatkerti látogató április végéig.

Az idő egyre szebb, a belvárosból busz fél óránként megy. Hajrá!

 

Kékesi Alexandra

Kékesi Alexandra

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni