close
CímlapSportA PTE Sportcsillagai

A PTE Sportcsillagai

2019. március 11.

A Pécsi Tudományegyetem 8 élsportolója részesült a 2018/19-es tanév I. félévére vonatkozóan Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjban. Az Ösztöndíjprogram célja, hogy támogatást nyújtson a olyan, felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai sportágakban sportoló hallgatók számára, akiknek tanulmányaik ideje alatt esélyük van arra, hogy Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai érmet szereznek.

A támogatott hallgatók között van két cselgáncsozónk Pupp Réka, valamint a riói olimpiát is megjárt Cirjenics Miklós, két triatlonosunk Soós Fanni Kinga, aki magyar ranglista első, illetve Bicsák Bence, akinek kiemelkedő eredményeiről több alkalommal is beszámoltunk már oldalunkon.

Továbbá az Ösztöndíjprogramban részt vesz Universiade ezüstérmes vívónk Berta Dániel, friss világkupa-győztes, ezzel egyidőben olimpiai kvótát szerző sportlövőnk Major Veronika, valamint a 2018-ban a PTE Sportgáláján az év férfi és női sportolójának választott hallgatóink Demeter Attila kosárlabdázó, illetve egyetemi világbajnok birkózónk Galambos Ramóna is.

Hajrá, PTE!

Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni