close
CímlapEgyetemi életProf. Dr. Szécsi Gábort az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnökévé választották

Prof. Dr. Szécsi Gábort az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnökévé választották

2021. október 13.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács tisztújító ülésén Prof. Dr. Szécsi Gábort, a PTE KPVK dékánját újabb 5 évre a testület alelnökévé választották. Az OTDT a felsőoktatási tehetséggondozás, a tudományos utánpótlásnevelés legfontosabb hazai szervezete, amely a két évente rendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia révén teremt bemutatkozási lehetőséget a fiatal tudósjelöltek számára.

Ez évi októberi tisztújító ülésén az Országos Tudományos Diákköri Tanács újabb 5 évre a testület alelnökévé választotta Prof. Dr. Szécsi Gábort a PTE KPVK dékánját. Dr. Szécsi Gábor egy öt tagú elnökség tagjaként végzi majd munkáját. Az OTDT tisztújító ülésén egyúttal elfogadta a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia kiírását és az OTDT új alapszabályát.

A tudományos diákköri mozgalom akadémikusok, egyetemi tanárok, nemzetközi hírű tudósok sorát kinevelő és máig hungarikumnak számító felsőoktatási tehetséggondozási forma, amely az idén ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját. A mozgalom kiemelkedő eseménye az Országos Tudományos Diákköri Konferencia, amelyből ebben az évben a 35. megrendezésére került sor. A TDK történetében először online kereteken belül megvalósult és számos más újítást is hozó rendezvénysorozat záróünnepségének a Magyar Tudományos Akadémia ad otthont 2021 novemberében. 

PTE KPVK

PTE KPVK

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni