close
CímlapCovid-19Újra kötelező a maszkhasználat az egyetemen!

Újra kötelező a maszkhasználat az egyetemen!

2021. október 29.

A PTE Operatív Stábja 2021. november 2-tól szigorítja a maszkhasználatot a Pécsi Tudományegyetemen, a járványügyi helyzet alakulása miatt. 

Kötelező az orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése
az Egyetem teljes területén, zárt térben (ideértve tantermeket, a közösségi tereket, a közlekedő folyosókat, a kollégiumok közösségi tereit, az ügyfélfogadási helyiségeket és az irodákat is.)
bármely zárt térben tartott rendezvényen, értekezleten, testületi ülésen.
Kivételt képez:
a jelenléti foglalkozások során az előadást tartó személy
a sportfoglalkozásokon, illetve a sportlétesítmények használata során az aktív sporttevékenységet kifejtő személy,
az egyetemi munkatársak, amennyiben egyedül tartózkodnak irodájukban,
a kollégiumban a saját szobájában tartózkodó hallgató.

A Klinikai Központ területén a maszkhasználatot a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szabályozzák és az általánostól szigorúbb előírások is érvényesülhetnek. 

Az Operatív Stáb határozata nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol a maszk használatát az EMMI ágazati iránymutatásai rendezik.

A PTE Operatív Stábja arra kér minden egyetemi polgárt, hogy különös figyelmet fordítson  a személyi higiéne betartására.

A védelmi intézkedések az egyetemen kívül is szigorodtak: a Magyar Közlönyben megjelent rendeletek szerint országos szinten kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedés során, november elsejétől.
Ennek részletei itt olvashatók:
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megjelentek-vedelmi-intezkedesekrol-szolo-rendeletek

Pécsi Tudományegyetem

Pécsi Tudományegyetem

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni