close
CímlapCovid-19Fokozott figyelem: vizsgaidőszak, kötelező oltás, karácsonyi rendezvények

Fokozott figyelem: vizsgaidőszak, kötelező oltás, karácsonyi rendezvények

2021. december 03.

Három területről hozott döntést a PTE Operatív Stábja december 3-án, online tartott ülésén.

Vizsgaidőszak: jelenléti, de a dékán kivételt tehet
Elsődlegesen normál munkarendben, személyes jelenléttel folytatja a vizsgaidőszakig az oktatást, illetve tartja majd a vizsgákat a Pécsi Tudományegyetem. A jelenléti oktatási rendtől eltérő digitális oktatási kereteket indokolt esetben a dékán engedélyezhet. Mielőtt ezt az adott kar elrendelné, az Operatív Stáb javasolja, hogy a dékán egyeztessen a kari hallgatói önkormányzat elnökével.

Kötelező oltás és a PTE köznevelési és szakképző intézményei
A PTE Operatív Stáb a Pécsi Tudományegyetemen fenntartásában álló köznevelési és szakképző intézmények foglalkoztatottjai vonatkozásában támogatja a munkavégzés feltételeként a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás felvételének előírását. Ezt az intézményvezetők munkáltatói utasításban kapják majd meg, a részleteket az adott intézmény vezetője határozza majd meg. Legkésőbb december 15-ig ki kell adnia ezt az utasítást.
A PTE OS arra is felhívja az érintett intézmények vezetőinek figyelmét, hogy a dolgozókon túl a védekezési követelmények a veszélyhelyzet időtartama alatt a szakmai gyakorlatot teljesítőkre is érvényesek.

Karácsonyi rendezvények
A vírus az ünnepek előtt és alatt sem pihen. Emiatt a PTE Operatív Stáb figyelemmel a negyedik hullám emelkedő esetszámaira, emlékezve a koronavírus áldozataira és együttérzését kifejezve a hozzátartozókkal, szolidaritást vállalva a Klinikai Központban megfeszített áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozókkal, arra kér minden rendezvényszervezőt, hogy fokozottan legyenek tekintettel a járványhelyzetre.

A PTE OS arra kéri a rendezvények szervezőit, hogy a jogszabályban rögzített mindenkori korlátozásokon felül, az alábbi önként vállalt korlátozásokat alkalmazzák:

· Csak olyan zárttéri rendezvényt hirdessenek, ahol a másfélméteres védőtávolság az esemény teljes időtartama alatt tartható.
· Zárt térben tartott rendezvényeken a maszk használatát minden résztvevőtől követeljék meg, leszámítva az előadókat.
· A rendezvényeken kizárólag a koronavírus ellen védett személyek részvételét engedélyezzék.

A PTE OS kéri az ünnepségeken a catering szolgáltatás igénybevételének mellőzését, továbbá a zenés, táncos rendezvények elhalasztását a járványhelyzet mérséklődéséig.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni