close
CímlapCovid-19Adományok – okosan

Adományok – okosan

Szívmelengető, hogy a tavaszi összefogás után a koronavírus-járvány második hulláma alatt is megnyilvánul a segítőkészség!

Természetesen elsősorban az egészségügy területén segítséget jelentő adományokra lenne szükség. Az első fecske a Rektori Kabinet Kapcsolati Igazgatósága volt, melynek munkatársai november 20-án csaknem ezer tételt – elsősorban teát és kávét – juttattak el a PTE adománygyűjtő központjába, a Hell Energy támogatásával.

Ahhoz, hogy az adományok ne legyenek egyenetlenek, vagyis csak azért, mert például egy leterhelt egészségügyi egység neve éppen nem jut az adományozó eszébe, vagy máshová ne érkezzen annyi minden, hogy az már felhasználhatatlan, koordinációra van szükség. Ezt a tevékenységet végzi a PTE Adománygyűjtő Központja, mely kifejezetten a koronavírus-járvány miatt jött létre. Természetesen továbbra is lehet célzottan adományt küldeni, de a koordinálás, logisztika, szállítás, átvétel a Központ gondja.

Elérhetőség és további infó:

https://www.facebook.com/adomany.koronavirus.pte

Aki nem élelmiszerrel vagy szolgáltatással tud segíteni, az adományozhat célzottan a koronavírus elleni védekezés erősítése érdekében pénzt is, a PTE Alapítványon keresztül. A napokban egy gáláns támogatásnak jóvoltából sikerült egy lélegeztetéshez szükséges gyermekgyógyászati eszközt beszerezni.

Elérhetőség és további infó:

https://pte.hu/hu/pte-alapitvany

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni