close
CímlapCovid-19Covid-eljárási protokoll

Covid-eljárási protokoll

koronavírus, covid19
2020. szeptember 28.

A PTE Operatív Stábjának döntése szerint az Egyetem épületeit, rendezvényeit kizárólag egészséges, a koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja.

Ha valaki a COVID-os fertőzés tüneteit (köhögés, nehézlégzés, légszomj, láz (T ≥38 °C), hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás, újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar, más okkal nem magyarázható hasmenés, erős levertség, fáradtság) észleli magán, annak el kell hagynia az Egyetem területét, és otthonába kell távoznia.

A tünetekről értesítenie kell a háziorvosát telefonon, és követnie az orvos utasításait.

Új elem, hogy a tünetek jelentkezéséről az Egyetemet is értesítenie kell az illetőnek. A hallgatóknak a tanulmányi ügyintéző számára kell e-mailt írni. (A bejelentési kötelezettséget segítő applikáció fejlesztése folyamatban van.) Oktatóknak és dolgozóknak pedig a munkahelyi felettest kell értesíteni.

Ha a háziorvos szerint felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, PCR-tesztre kerül sor. Amennyiben a laboreredmény megerősíti, hogy Ön koronavírussal-fertőzött, a járványügyi hatóság (területileg illetékes kerületi/járási hivatal népegészségügyi osztálya) írja elő a szükséges teendőket.

Amennyiben Önnél igazolták, hogy koronavírussal fertőzött, tájékoztatnia kell a tanulmányi ügyintézőt/kollégiumi vezetőjét/munkahelyi vezetőjét ennek tényéről, valamint a területileg illetékes kerületi/járási hivatal népegészségügyi osztálya által elrendelt intézkedésről és annak határidejéről. (A bejelentési kötelezettséget segítő applikáció fejlesztése folyamatban van.)

Ha valaki karanténba kényszerül, a személyes jelenléthez kötött oktatásban nem vehet részt, de a kurzus oktatóitól elektronikus levél útján tájékozódhat arról, hogy van-e mód távolléti oktatás keretében ideiglenesen részt vennie az órákon, illetve hogyan pótolhatja az órát. A mulasztás igazolása az általános szabályok szerint történik. A tanulmányok folytatásához szükség lehet a hatósági karantént feloldó határozat bemutatására.

Klinikai gyakorlaton történő részvételhez függetlenül attól, hogy a karantén teljes idejét kitöltötte-e vagy sem, legalább 1 negatív PCR eredmény bemutatása szükséges.

Ha dolgozó kerül karanténba, a Humánpolitikai Igazgatóság szabályozás a mérvadó.

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni