close
CímlapCovid-19Covid-gyanús? - ezt töltse ki!

Covid-gyanús? - ezt töltse ki!

2021. március 08.

Online kitölthető járványügyi bejelentő felülettel segíti a biztonságos munkahelyi környezetet és a naprakész, hiteles adatszolgáltatást a Pécsi Tudományegyetem

A PTE Operatív Stáb a 2021. március 8-ai ülésén megerősítette a járványügyi bejelentő felület alkalmazását, amely a mai naptól a koronavírus miatti rendkívüli helyzetben elrendelt munkáltatói intézkedésekről szóló 3/2021. számú rektori és kancellári együttes utasítás 7. §-a alapján a foglalkoztatottak vonatkozásában rögzíti az adatszolgáltatási kötelezettséget.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Pécsi Tudományegyetemnek továbbra is naponta kell adatokat küldenie az Információs és Technológiai Minisztérium számára

arról, hogy hányan vannak a PTE polgárai közül a járványügyi megfigyelés/hatósági házi karanténban, illetve azon belül hányan rendelkeznek pozitív PCR-teszttel. A biztonságos munkahelyi környezet megteremtése érdekében a Pécsi Tudományegyetemnek, mint munkáltatónak is érdeke a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos egyes adatok hiteles, naprakész nyilvántartása és kezelése.

A napi szintű adatszolgáltatás megkönnyítése és egységessé tétele érdekében az Informatikai Igazgatóság kidolgozott egy online járványügyi bejelentő felületet, mely magyar és angol nyelven is elérhető.

Ez a

 https://iig-hr.pte.hu

weboldalon érhető el.

A bejelentési kötelezettség a PTE minden polgárára érvényes, tehát oktatókra, nem oktató foglalkoztatottra, egészségügyi dolgozókra.

A digitális oktatási rendben résztvevő hallgatók esetében az adatszolgáltatás önkéntes.

Amit mindenképpen be kell jelenteni:

  • járványügyi megfigyelés, illetve hatósági házi karantén kezdete, vége;
  • koronavírus megbetegedés gyanúja miatt a háziorvos által előírt otthoni elkülönítés kezdete, vége;
  • önkéntes karantén kezdete, vége (kizárólag hallgatók esetén);
  • SARS-CoV-2 PCR vizsgálat elvégzése és eredménye, illetve egyéb COVID-19 (antigén) gyorsteszt elvégzése és eredménye.

Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában fokozottan tartsuk be a járványügyi és higiénés előírásokat, és segítsük az Egyetem járványügyi megelőző intézkedéseit az adatszolgáltatás teljesítésével is.

Vigyázzunk egymásra!

PTE

PTE

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni