close

Együtt

A koronavírus-járvány miatt teljesen át kellett alakítani az életet a Pécsi Tudományegyetemen: 2020-ban a világjárványt okozó Covid19 vírus került fókuszba, mind a betegellátás, mind a kutatás, mind a diagnosztika területén. „Ahhoz, hogy egy ilyen mértékű válságot kezelni tudjunk és hosszútávon megoldást találjunk rá, egy eddig nem látott összefogásra volt szükség” –mondja a film egyik szereplője. Ezt az összefogást és munkát mutatja be az UnivTv dokumentumfilmje, melyben a frontvonalon dolgozók és a hátteret biztosítók beszélnek tapasztalataikról.

A Pécsi Tudományegyetem orvosai, ápolói, diagnosztái és kutatói közösen álltak csatasorba, hogy felvegyék a harcot a koronavírus-járvánnyal szemben. A legmodernebb technológiát bevetve, a legfrissebb kutatási eredményeket felhasználva állnak munkába nap mint nap, hogy meggyógyítsák a betegeket és mielőbb véget vessenek a járványnak.
A film azt az összehangolt és áldozatos munkát mutatja be, melyet a járvány kezdete óta végeznek. Tizennégy miniportrén keresztül tárul fel a szakemberek tevékenysége, a laboratóriumi medicinától a sürgősségi ellátásig, a virológiától az intenzív terápiáig szinte minden olyan területről, ahol a kollégák feszített tempóban igyekeznek csökkenteni a járvány hatásait és segíteni annak leküzdését.
„Ahhoz, hogy a betegeket gyógyítani tudjuk, és később megoldást találjunk az egész helyzetre, szükségünk van a vírusdiagnosztikára, szükségünk van a kutatásra, szükségünk van a labordiagnosztikára és minden más társszakma segítségére. Nem csak a jövőben, hanem már most a jelenben, a mindennapi betegellátás során is” – fogalmazott dr. Jáksó Krisztián, a Koronavírus Ellátó Központ Intenzív Terápiás Osztályának osztályvezető-helyettese.

Az „Együtt” című filmet a PTE UnivTv stábja készítette: Bősz Vilmos operatőr, Gáll Orsolya főszerkesztő, Gáspár Adrienn szerkesztő, Geng Tamás vágó.

A film megtekinthető a PTE1367 YouTube-csatornán: https://www.youtube.com/watch?v=qWvZSxZt2q4

A felvétel a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartozó szerzői műnek minősül, mely felhasználásához a szerző engedélye szükséges. A szerző hozzájárul a mű felhasználásához a forrás és a szerző pontos feltüntetése esetén.

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni