close
CímlapCovid-19Enyhítő rendelkezések

Enyhítő rendelkezések

2021. április 07.

Pintér Sándor belügyminiszter határozatban állapította meg, hogy április 6-án, kedden beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást Magyarországon, amely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele volt. Így a feloldásokról szóló rendelet ma, április 7-én hatályba lép.

A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva.
Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.
A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.
A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A maszkviselésre vonatkozó szabályok továbbra is érvényben vannak!

További Pécset érintő új szabály a tömegközlekedésről itt olvasható.

Részletek a Magyar Közlönyben: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/3a89aabdec3d8b31ea59fedecd968a9339641f87/megtekintes
Forrás. koronavirus.gov.hu

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni