close
CímlapCovid-19Ismét bevezették az idősek vásárlási sávját

Ismét bevezették az idősek vásárlási sávját

A járvány lassítása és az idősek védelme érdekében november 24-től ismét vásárlási idősávot vezettek be a 65 éven felüliek számára - közölte Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón kedden.

A rendelkezés értelmében hétköznaponként reggel 9 és 11, hétvégente reggel 8 és 10 óra között csak a 65 éven felüliek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, az illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletekbe, valamint a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletekbe, gyógyszertárakba. Az idősek a védett idősávon kívül is szabadon vásárolhatnak.

A 65 év alattiak tehát NEM léphetnek élelmiszerüzletekbe, az illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletekbe, valamint a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletekbe, gyógyszertárakba a következő idősávokban:

  • hétfő-péntek: 9-11
  • szombat-vasárnap: 8-10

A védett idősávra vonatkozó szabályok betartásáról az üzletek üzemeltetőinek, alkalmazottainak kell gondoskodniuk, fel kell szólítaniuk az illetékteleneket a bolt elhagyására, ha pedig ez nem vezet eredményre, értesíteniük kell a rendőrséget. Ezek elmaradása esetén a rendőrség közigazgatási hatósági intézkedésére kerülhet sor.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni