close
CímlapCovid-19Járványügyi bejelentő felület

Járványügyi bejelentő felület

2020. december 03.

Online kitölthető járványügyi bejelentő felülettel segíti a biztonságos munkahelyi környezetet és a naprakész, hiteles adatszolgáltatást a Pécsi Tudományegyetem.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Pécsi Tudományegyetemnek naponta kell adatokat küldenie az Információs és Technológiai Minisztérium számára arról, hogy hányan vannak a PTE polgárai közül a járványügyi megfigyelés/hatósági házi karanténban, illetve azon belül hányan rendelkeznek pozitív PCR-teszttel. A biztonságos munkahelyi környezet megteremtése érdekében a Pécsi Tudományegyetemnek, mint munkáltatónak is érdeke a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos egyes adatok hiteles, naprakész nyilvántartása és kezelése.

A napi szintű adatszolgáltatás megkönnyítése és egységessé tétele érdekében az Informatikai Igazgatóság kidolgozott egy online járványügyi bejelentő felületet, mely magyar és angol nyelven is elérhető lesz.

Ez a

https://iig-hr.pte.hu

weboldalon érhető el.

December 7-től egy héten át tesztüzemben működik, december 14-től viszont már e felület segítségével szolgáltat adatokat a PTE az ITM számára.

A bejelentési kötelezettség a PTE minden polgárára érvényes, tehát oktatókra, nem oktató foglalkoztatottra, egészségügyi dolgozókra, hallgatókra egyaránt.

Amit mindenképpen be kell jelenteni:

- járványügyi megfigyelés, illetve hatósági házi karantén kezdete, vége;

- koronavírus megbetegedés gyanúja miatt a háziorvos által előírt otthoni elkülönítés kezdete, vége;

- önkéntes karantén kezdete, vége (kizárólag hallgatók esetén);

- SARS-CoV-2 PCR vizsgálat elvégzése és eredménye, illetve egyéb COVID-19 (antigén) gyorsteszt elvégzése és eredménye.

A PTE Operatív Stáb a 2020. december 1-jei ülésén tárgyalta és egyhangúlag támogatta a járványügyi bejelentő felület alkalmazását.

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni