close
CímlapCovid-19Karácsonyi adomány

Karácsonyi adomány

2020. december 24.

Karácsony napján 180 csomagot hozott a PTE KK részére a hosszúhetényi Almalomb kulináris kitérő és találkozóhely. Az adományt dr. Csontos Csaba, a KEK vezetője és dr. Péterfi Zoltán, az Infektológiai vezetője vették át december 24-én délelőtt, a KK Rákóczi úti telephelyén.

“Az adományozó anonim, annyit árulhatok el róla, hogy KKV, és az éves karácsonyi parti helyett náluk az a hagyomány, hogy jótékony célra használják fel az ünnepet. A kérés az volt, hogy a frontvonalban dolgozó ápolók és ápolónők részesüljenek az adományból, és karácsony napján szállítsuk ki” - árulta el Csaplár Judit, az Almalomb üzletvezetője.

A PTE KK adományokkal foglalkozó egységétől kapott létszám alapján állították össze a csomagokat, melyek kézműves termékeket, egyebek mellett különleges olívaolajat, tésztát és bort is tartalmaznak. Az Almalomb mindezt egy további termékkel is megfejelte. A csomag veleje mégis egy köszönőlevél, mely a koronavírus-járvány kapcsán végzett munka felbecsülhetetlen értékét hangsúlyozza.

“Az ünnepek közeledtével mindenkinek nagyobb az adományozó kedve - ezt tapasztaljuk mi is, és talán mindenki a saját bőrén is érezi, hogy ünnepekkor a járványtól függetlenül is könnyebben adunk másoknak. Az, hogy a dolgozók ilyen szempontból is kapnak visszajelzést - egyébként leveleket is kapunk - ez nyilván munkájuk megbecsülésének egyik jele. Azt gondolom, hogy jól esik mindenkinek ez az adomány, és érzik, hogy mások is szorítanak,hogy helyt tudjunk állni.” - mondta el dr. Péterfi Zoltán.

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni