close
CímlapCovid-19Kétszázötvenezredik!

Kétszázötvenezredik!

2022. február 04.

A negyedmilliomodik adag vakcinát február 4-én, pénteken reggel fél 9 körül kapta meg egy páciens a PTE KK oltópontján.

“2020. december 31. óta oltunk, ami 386 oltási napot jelentett a mai napig”

- mondta el dr. Sebestyén Andor, a PTE KK elnöke. “Szinte minden hétköznap, a legtöbb ünnepnapon és hétvégén is elérhető volt az oltás a lakosok számára. Előfordult, hogy egy időben egyszerre több telephelyen végeztek oltásokat a kollégák. Az állandó oltóhelyek helyszíne is változott az oltakozó személyek létszámához és a betegellátási igényekhez igazodva. Az oltási tevékenység a Rét utcai Rehabilitációs Központ épületében kezdődött, majd az Akác utcai, ezt követően a Rákóczi úti telephelyen folytatódott. A hétvégi kampány oltások során a Janus Pannonius Klinikai Tömb, a Szívgyógyászati Klinika épületében, valamint a városi rendelőintézetben is oltóhelyek kerültek kialakításra. A legforgalmasabb napon közel négyezer páciens jelent meg a PTE KK oltóhelyein.” – hangsúlyozta ki a PTE KK elnöke, majd hozzátette:

“Bízunk benne, hogy az oltakozási kedv tovább javul, és az eddig oltatlan személyek felveszik az első oltást, a régebben oltottak a soron következő második, harmadik, vagy negyedik oltást.

A megfelelő időközökben beadott oltásokkal elérhető, hogy a koronavírus-fertőzés ne okozzon súlyos lefolyású megbetegedést. Aki egyetlen oltást sem kapott, nagy kockázatnak van kitéve a súlyos tünetek kialakulásának lehetősége miatt, aki megkapta az oltási sort a szakmai ajánlásoknak megfelelően, ő mindent megtett egészsége védelmében.”

Aki oltakozni szeretne, változatlan feltételekkel teheti azt meg: “Az ún. akciós napokon - csütörtökön, pénteken, szombaton - bárki előzetes regisztráció nélkül bejöhet az oltópontra, és miután kitöltötte a nyilatkozatokat, megkapja az oltást. A nem akciós napokra regisztrálást követően időpontot lehet foglalni, így a páciens várakozás nélkül kaphatja meg az oltást, de ezeken a napokon is fogadjuk a regisztráció nélkül érkezőket is. Öt-tizenegy éves gyermekek csak regisztráltan és időpont foglalást követően érkezhetnek, szüleikkel.

Az, hogy minél többen legyenek beoltva, mindannyiunk közös érdeke, a PTE KK pedig minden szempontból felkészült arra, hogy az oltakozni kívánókat fogadni tudja.

Naponta 20-25 kolléga teljesít ezért szolgálatot.” - tájékoztatott dr. Sebestyén Andor.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni