close
CímlapCovid-19Kollégiumi hírek: a Szántó és a Laterum lesz a bázis

Kollégiumi hírek: a Szántó és a Laterum lesz a bázis

2020. március 15.

Cikkünk archív, tartalma megjelenése óta nem frissült, kérjük keressék a COVID-19 rovatban, illetve a https://pte.hu/covid/hirek oldalon a legfrissebb tájékoztató információkat.

Március 14-én a fenntartó minisztérium ágazatért felelős államtitkársága felszólította a Pécsi Tudományegyetemet a kollégiumi kapacitások soron kívüli racionalizálására.

Ez azt jelenti, hogy a rektori méltányosságot kapott, bentlakó magyar hallgatóknak a Laterum Kollégiumba kell költözniük,  a jelenleg a Boszorkány kollégiumban lakó külföldi hallgatóknak pedig a Szántó Kollégiumba. A korábban a kollégiumokból ideiglenesen kiköltözöttek tárgyai/eszközei sem maradhatnak az épületekben, azokat az eldobozolják és raktárba teszik.

A Pécsi Tudományegyetem intézkedési tervét az EHÖK és a PTE Kollégiumi Központ úgy állította össze, hogy a rendkívüli körülményekhez mérten a lehető legkisebb kellemetlenség érje a hallgatókat.

Kollégiumi bentlakók átköltöztetésének rendjére vonatkozó intézkedések

A jelenleg külföldiként, vagy rektori méltányosság útján bentlakó hallgatótársaknak több ütemben valósítják meg az átköltöztetését. Az átköltözések lebonyolításához szükséges szállításokban segítséget nyújtanak, de kérik, hogy a hatékony és problémamentes költözés érdekében szíveskedjen mindenki szállításra alkalmas állapotba összepakolni a cuccait. A költözéshez az Egyetem munkatársai, illetve a PTE EHÖK Kollégiumi Diákbizottságai nyújtanak segítséget.  Az átköltözés célállomásai a Szántó és a Laterum kollégiumok.

1. ütem: A Szalay László és a Jakabhegyi kollégiumok magyar hallgatóinak átköltöztetése a Laterum kollégiumba 2020. március 17-e, keddig szükséges. A két kollégium esetében kedd 8 órától lesz lehetőség az átköltözést biztosító buszok igénybevételére.

2. ütem: A Szántó kollégium magyar hallgatóinak átköltöztetése a Laterum kollégiumba 2020. március 18-a, szerdáig szükséges. Szerda 8 órától lesz lehetőség az átköltözést biztosító buszok igénybevételére.

3. ütem: A Boszorkány úti kollégium magyar hallgatóinak a Laterum kollégiumba, a külföldi hallgatóinak a Szántó kollégiumba történő átköltöztetése 2020. március 18. szerdáig szükséges, a buszok szintén 8 órától állnak rendelkezésre.

A Szántó és Damjanich kollégiumok, valamint a Hunyor Diákszálló külföldi hallgatóit nem érinti a kollégiumok közti átköltözés.

Kollégiumokban maradt hallgatói felszerelések kiürítésére vonatkozó intézkedések

A kollégiumból kiköltözött hallgatók visszatérhetnek a kollégiumokba értéktárgyaikért az alábbi felosztás szerint:

  • Laterum Kollégium • 2020. március 16. 8 és 20 óra között,
  • Szalay László Kollégium • 2020 március 16-17-e 8 és 20 óra között,
  • Szántó Kollégium • 2020. március 16-17-e 8 és 20 óra között,
  • Jakabhegyi Kollégium • 2020 március 16-17-e 8 és 20 óra között,
  • Boszorkány úti Kollégium • 2020. 16-19-e 8 és 20 óra között.

A kollégiumba történő belépés egyidejűleg 5 szobára van korlátozva.

Azoknak a hallgatóknak a dolgai is biztonságban vannak, akik korábban már elhagyták a kollégiumot és emiatt nem tudták mindenüket összecsomagolni. Az ő értéktárgyaikat szobakóddal ellátott tárolóegységekben gyűjtik össze, azokról leltárt készítenek, és ezt követően egy biztosított egyetemi tároló helyiségben helyezik el. Nem kötelező azonnal visszajönni a tárgyakért, az Egyetem biztonságos helyen ráolja azokat. Aki viszont szeretné, - a járványügyi korlátozások figyelembevételével - átvehetőek is lesznek. További információt az átvételi lehetőségekről a későbbiekben biztosítanak!

Kérdéseket az alábbi email címeken várnak:

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni