close
CímlapCovid-19Korlátozások feloldása

Korlátozások feloldása

2021. július 03.

Július 3-tól lép életbe a PTE 20/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás módosítása, mely a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások feloldásáról szóló kormányrendeletet követi. Ennek értelmében – mivel július 2-án Magyarországon a beoltottak száma elérte a 5,5 millió főt - több korlátozás is megszűnik.

Feloldások
Nem kötelező maszkot viselni (csak kórházakban és szociális intézményekben marad kötelező).
Védettségi igazolvány nélkül is be lehet menni a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.
Az üzletekben nem kell tartani egymástól a másfél méteres távolságot és megszűnik a négyzetméter alapú létszámkorlát.
A családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.

Ami korlátozott marad
Marad a létszámkorlát és a védettségi igazolványt is fel kell mutatni a sportrendezvényeken, a zenés-táncos rendezvényeken, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.
Kórházakban és szociális intézményekben kötelező marad a maszkviselés.

Diplomaátadók
A PTE diplomaátadó rendezvényein bárki életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehet, a diplomaátadó rendezvény helyszínén megengedett a tartózkodás.
A Karok által előre megadott létszámban, illetve a rendezvényre regisztráltak számára adott a lehetőség. Kérünk mindenkit, hogy az érintett Karon tájékozódjon a feltételekről. 

Jelenlét
A Pécsi Tudományegyetem a fenti határozat értelmében a jelenléti oktatás visszaállítására készül.

Oltási lehetőség
A vírus továbbra is terjed Európában, jelen van Magyarországon is. Aki még nem oltatta be magát, az alábbi weboldalon regisztrálhat és foglalhat időpontot:  www.vakcinainfo.gov.hu

PTE

PTE

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni