close
CímlapCovid-19Megkezdődött a covid-19 elleni oltás a PTE Klinikai Központjában!

Megkezdődött a covid-19 elleni oltás a PTE Klinikai Központjában!

2020. december 31.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában (PTE KK) már a 2020-as év utolsó napján megkezdték az egészségügyben dolgozók covid-19 elleni oltását. Mint ismert, a Pfizer-BioNTech oltóanyaga szerdán délután érkezett meg a PTE KK központi gyógyszertárába.

Elsőként a Koronavírus Ellátó Központ, valamint a Sürgősségi Betegellátó Osztály orvosai, ápolói kapják meg az oltást. December 30-án közel ötezer oltóanyag érkezett a PTE-re, ami, tekintettel arra, hogy minden beoltott számára három héttel az első adag vakcina beadása után követnie kell egy ismétlő oltásnak, több mint 2400 munkatárs számára elegendő.

Dr. Tibold Antal, a PTE Klinikai Központ vezető főorvosa adta be az első Pfizer-vakcinát Pécsett. A főorvos ennek kapcsán elmondta: „Nagy öröm számunkra, hogy beadhatjuk az első oltásokat, ráadásul minderre még 2020-ban sor kerülhetett.

Mindenkit arra bíztatok, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, amikor alkalma lesz rá!

Számunkra, akik az egészségügyben dolgoznak, nem lehet kérdés, hogy ez a helyes döntés, be kell adatni, mert ez jelent megnyugtató védelmet!”

Tibold Antal főorvos adta be az első oltást Csontos Csaba professzornak

Az elsők között kapta meg az oltást Dr. Csontos Csaba professzor, a PTE KK Koronavírus Ellátó Központ vezetője.

Ebben az évben abba kellett hagynom mindkét hőn szeretett hobbimat: a kézilabdát és a kártyázást a barátokkal.

- kezdte egy személyes megjegyzéssel a professzor. "Emiatt volt lényeges, hogy beadassam magamnak az oltást. Viccet félretéve, testközelből láthattuk a vírus szövődményeit, így nem kérdés, mennyire fontos, hogy a kollégáimmal együtt megkaphattuk a vakcinát.”

A következő napokban folyamatosan, ütemezetten folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása a PTE Klinikai Központjában.

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni