close
CímlapCovid-19"Nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő és példaértékű"

"Nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő és példaértékű"

Prof. Dr. Bódis József államtitkár úr, volt rektorunk üzenete a PTE polgárainak

Tisztelt Rektor Úr!

Bár az új típusú koronavírus okán kialakult veszélyhelyzet számos többletterhet rótt a hazai felsőoktatás valamennyi szereplőjére, az orvostudományt oktató egyetemek, köztük a Pécsi Tudományegyetem szerepe a vírus elleni küzdelemben vitathatatlanul felértékelődött, teljesítménye nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő és példaértékű.
Szívből gratulálok az egyetem a nem magyar állampolgárságú hallgatók pécsi tanulmányainak megvalósítása érdekében született megoldásaihoz. Külön örömömre szolgál, hogy a középpontba ismét a hallgatók biztonságát helyeztétek.
Bár nyilvánvalóan adódnak még megoldásra váró helyzetek, a felsőoktatásért felelős szakterület is mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a külföldi hallgatók magyarországi tanulmányainak zavartalan megkezdését, illetve folytatását a 2020/2021. tanévben.
Szeretném kifejezni elismerésemet a Pécsi Tudományegyetem minden dolgozójának, hallgatójának a veszélyhelyzeti felsőoktatási feladatok magas színvonalú megoldása érdekében tett erőfeszítéseitekért.

Prof. Dr. Bódis József
Államtitkár, volt Rektorotok

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni