close
CímlapCovid-19Oltási akcióhét - meghosszabbítva december 5-ig

Oltási akcióhét - meghosszabbítva december 5-ig

2021. november 22.

Meghosszabították az oltási akcióhetet! December 5. vasárnapig akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között.


Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22-28. között oltási akcióhetet indított a kórházi oltópontokon. Dr. Sebestyén Andort, a PTE Klinikai Központ elnökét kérdeztük a részletekről.

Hova mehet az, aki az akcióhét kapcsán oltatná be magát Pécsett?

A Garay utca felől megközelíthető Oltóponton várunk mindenkit, kiterjesztett időtartamban reggel 7 és este 7 között, megemelt létszámú személyzettel.

Külön kezeljük az előzetesen időpontra érkezetteket és külön az időpont nélkül érkezőket mind a triázs, mind az oltás, mind a megfigyelés szempontjából, így a regisztráltak foglalt ideje sem sérül. Munkatársaink mellett polgárőrök, katonák és a Kormányhivatal munkatársai is segítik a folyamatot.

Mennyien jelentkeznek most az oltásra?
Óriási az érdeklődés, az április 30-i regisztráció nélküli oltási naphoz hasonló az oltásra jelentkezők száma. A korcsoportok is változatosak. Jelenleg többen vannak olyanok, akik spontán jönnek - náluk az járul hozzá a sorhoz, hogy betartjuk a járványügyi óvintézkedéseket, elvárjuk a megfelelő védőtávolság betartását, és igyekszünk nem zárt térben várakoztatni az embereket.
Hozzátenném: eddig is fogadtuk és ezután is fogadjuk majd a jövőben azokat is, akik előzetes időpontfoglalás nélkül, a helyszínen jelentkeznek oltásra. Egy átlagos napon nagyjából 500 fő regisztrál oltásra, a nap végére akár ennek csaknem duplája is lehet az oltást ténylegesen felvevők száma. Mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön el, akár regisztrációval, akár anélkül, hiszen a cél, hogy minél többen védettek legyünk.

Mit vigyen magával az oltásra az, aki nem regisztrált rá előzetesen?
Ugyanaz az eljárás a regisztráltak és a spontán érkezők számára:

személyi igazolvány és TAJ-kártya szükséges.

Járványügyi és beleegyező nyilatkozatot kell kitölteni – erre akár a helyszínen is lehetőség van. A hőmérsékletmérés, kézfertőtlenítés is része a folyamatnak.

Lehet választani a vakcinák közül?
Természetesen! Az oltóorvossal lehet konzultálni erről, ő mindenkinek a kórtörténete, előzetes betegségei és állapota szerint ad tanácsot is e tekintetben.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni