close
CímlapCovid-19A PTE kisgyermekes munkavállalói számára

A PTE kisgyermekes munkavállalói számára

2020. március 14.

Cikkünk archív, tartalma megjelenése óta nem frissült, kérjük keressék a COVID-19 rovatban, illetve a https://pte.hu/covid/hirek oldalon a legfrissebb tájékoztató információkat.

 

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány "A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben" című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

Emiatt a PTE Operatív Stáb ebben a tájékoztatóban foglalta össze, milyen lehetőségek állnak a PTE kisgyermekes munkavállalói számára a 12 évesnél fiatalabb gyermekek felügyeletének biztosítása érdekében.

Az érintett szülő fizetett szabadságot vehet igénybe; ha munkaköre megengedi, végezheti a munkáját otthonról; kérheti pihenőnapjainak átütemezését; élhet a fizetés nélküli szabadság lehetőségével; illetve választhatja az igazolt, fizetetlen távollétet.

Amennyiben a munkavállaló keresőképtelen vagy ápolásra szorul beteg gyermeke, betegszabadság, illetve táppénz is igénybe vehető - a táppénzes papírt elég szkennelve, elektronikus úton eljutatni a HR-re.

A lehetőségek biztosításáról a 7/2018. számú rektori és kancellári együttes utasításban meghatározott munkáltatói jogkör gyakorlója dönt.

A tájékoztató teljes, részletes szövege ezen a linken érhető el.

Pécs polgármesterének döntése értelmében a városi óvodák és bölcsődék március 17-e, keddtől ügyeleti rendszerben működnek. Pécs önkormányzata ebben az ügyeleti rendszerben gondoskodik azon önkormányzati, valamint az egyházi, egyetemi és magánintézményekbe járó gyermekek ellátásról is, akiknek a felügyeletét szüleik más módon nem tudják ellátni. Pécs önkormányzata a március 16-a, hétfői látogatási adatok alapján és az érintett városi intézmények vezetőivel folytatott egyeztetést követően döntést hozott az ügyeleti rendről. A pécsi óvodák és bölcsődék közül ennek értelmében az alábbiak tartanak ügyeletet a rendelkezés visszavonásáig:

A Keleti Városrészi Óvoda két helyen tart ügyeletet: a Teleki B. u. 2-ben és a Vasasi tagóvodában. (www.keletiovi.hu, tel: 239-532, illetve 537-083)

A Kertvárosi Óvodából egy óvoda tart ügyeletet a Testvérvárosok terei székhelyen. (www.kertvarosiovi.hu, tel: 438-371)

A Nyugati Városrészi Óvodában három óvoda tart ügyeletet: az Esztergár Lajos úti, a Mezőszél utcai és a Radnóti Miklós utcai tagóvoda. (www.nyugatiovoda.hu, tel: 252-434, 534-460, illetve 255-815)

A Városközponti Óvodában egy telephely tart ügyeletet, a Budai Nagy Antal utcai tagóvodában. (www.varoskozpontiovoda.hu, 315-455)

Az Apáczai óvoda a III. épületben tart ügyeletet. (www.educentrum.hu/ovoda, 550-643)

A Kisgyermek Szociális Intézmények (bölcsőde) négy telephelyen tart ügyeletet, ezek az Apáczai körtéri (csoda@kszipecs.hu, tel: 550-628), a Gosztonyi utcai (feszek@kszipecs.hu, tel: 253-097), a Siklósi utcai (torpike@kszipecs.hu, tel.: 210-626) és a Köztársaság téri bölcsődék (zoldliget@kszipecs.hu, tel.: 314-994).

Amennyiben az igények időközben csökkennek, a további változásokról folyamatosan tájékoztatás ad Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata.