close
CímlapCovid-19Szabadabban a PTE-n is

Szabadabban a PTE-n is

2022. március 08.

A PTE Operatív Stáb a világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló 77/2022. (III. 4.) Kormányrendelet alapján március 7-én megszavazta a Pécsi Tudományegyetem veszélyhelyzeti intézménylátogatási rendjéről szóló 20/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás azonnali hatályú módosítását. Ennek értelmében:

Nem kötelező maszkot hordani!
A kockázatok mérséklése érdekében az Egyetem teljes területén, zárt térben továbbra is ajánlott a maszkhasználat azokban az esetekben, amikor a másfél méteres védőtávolság nem tartható. A Klinikai Központ területén az általánosnál szigorúbb előírások érvényesülnek.

Rendezvények – szabadon
A rendezvényekre eddig vonatkozó bejelentési kötelezettség megszűnik, továbbá a rendezvények szervezésével kapcsolatos speciális feltételek rendszere 2022. március 7. napjától kivezetésre kerül.

Negatív gyorsteszt is elég karantén után
Az igazolt koronavírus fertőzés miatt elrendelt hatósági karanténból szabadult foglalkoztatottak esetében az intézménylátogatás feltételeként a szervezeti egység vezetője a belépést - legalább egy, a belépést legfeljebb három nappal megelőzően készült - negatív SARS-CoV-2 antigén gyorsteszt eredményhez kötheti.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni