close
CímlapCovid-19Több ezer védőmaszkot adományozott az OTT-ONE a hazai orvosi egyetemeknek

Több ezer védőmaszkot adományozott az OTT-ONE a hazai orvosi egyetemeknek

A rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel az OTT-ONE Nyrt. több ezer védőmaszkot adományozott többek között az ország négy orvostudományi oktatást folytató egyeteme számára. Az OTT-ONE Nyrt. a saját forrásból megrendelt respirátoros védőmaszkokkal kíván hozzájárulni a koronavírus elleni védekezéshez a pandémia idején.

Az OTT-ONE Nyrt. a napokban több ezer magas minőségű, európai minősítéssel ellátott védőmaszkot juttatott el a hazai orvostudományi egyetemek, így a budapesti Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a társasággal 2018 óta együttműködő Pécsi Tudományegyetem, továbbá a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat részére, hogy ezzel is hozzájáruljon a járvány elleni védekezéshez.
A társaság nem csak a fenti szervezetek, hanem az OTT-ONE munkavállalói és partnerei részére is több száz védőmaszkot adott át az elmúlt napokban.
 „Az OTT-ONE egyike azon kevés társaságoknak, amelyek kínai engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetben is hozzájussanak a védekezéshez szükséges eszközökhöz Kínában és azokat onnan hazánkba importálják. Felelős vállalatként ezért is tartjuk fontosnak, hogy a lehetőségeink szerint részt vállaljunk a járvány elleni védekezésben és azokat az intézményeket támogassuk, amelyek nap mint nap azon dolgoznak, hogy megállítsák a vírus terjedését” – mondta Májer Bálint, az OTT-ONE Nyrt. elnök-vezérigazgatója.
Az OTT-ONE Nyrt. folyamatosan azon dolgozik, hogy kapcsolatrendszerével, valamint széles szolgáltatás-portfóliójával a járvány ideje alatt hozzájárulhasson az ellátást és megelőzést célzó folyamatokhoz.

A társaság nem csak védőmaszkok, hanem több száz lélegeztetőgép, illetve az azokhoz kapcsolódó kiegészítők – például gyógyszeradagoló eszközök és monitoring felszerelések, valamint egyéb, a lélegeztetőgéphez szükséges egyszer használatos alkatrészek – Kínából történő beszerzését is elvállalta, a Külügyminisztérium és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ megrendeléseinek kiszolgálására.

A Pécsi Tudományegyetemre érkezett adományt Májer Bálint elnök-vezérigazgató és dr. Nemeskéri Zsolt, a cég felügyelő bizottságának elnöke, a PTE KPVK egyetemi tanára adta át a PTE Klinikai Központ vezetésének. Dr. Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke és Dr. Rauth Erika a Kórházhigiénés Szolgálat vezető főorvosa örömmel fogadták a maszkokat, hiszen az ilyen minőségű termékek a koronavírus járvány elleni védekezésben jól használhatók.

(A címlapfotón balról jobbra a következő személyek láthatók: Dr. Nemeskéri Zsolt, PTE KPVK egyetemi tanár, OTT-One Nyrt. Felügyelő Bizottság elnöke; Májer Bálint, OTT-One Nyrt. elnök-vezérigazgatója; Dr. Rauth Erika, PTE Kórházhigiénés Szolgálat vezető főorvosa; Dr. Sebestyén Andor, PTE Klinikai Központ elnöke)

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni