close
Címlap4. Minőségi oktatásÉlő közvetítés az EDUC Napról áprlis 17-én!

Élő közvetítés az EDUC Napról áprlis 17-én!

4. Minőségi oktatás
2024. április 17.

Az EDUC Európai Egyetemi Szövetség Központi PTE Irodája tájékoztató eseményt szervez a PTE minden polgára számára április 17-én 10 és 15 óra között, a Trafikban.

Az egész napos rendezvény célja, hogy megismertesse az EDUC Szövetség fő célkitűzéseit és lehetőségeit a PTE hallgatóival, oktatóival és dolgozóival. A kötetlen, moderátor által vezetett beszélgetések, kérdés-válasz-szekciók lehetőséget adnak arra, hogy minden érdeklődő átfogó tájékoztatást kapjon a szövetség által nyújtott lehetőségekről.

Az esemény dátuma: április 17. (szerda) 10:00-15:00
Helyszín: Trafik - Pécs, Perczel Miklós u. 22.

Program:

10:00–11:00 – általános tájékoztatás, vendégek fogadása

11:00–11:45 – Célok és lehetőségek

 AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS LINKJE

Honnan indult, és merre tart most az EDUC Európai Egyetemi Szövetség? Milyen lehetőségek vannak a célcsoportok számára, és milyen távlati terveink?

Pontosan mi is a célja az EDUC Szövetségnek? Részletek az aktuálisan pályázható lehetőségekről!

Beszélgető partnerek: dr. Betlehem József általános, stratégiai és kapcsolati rektorhelyettes, dr. Komócsi András tudományos rektorhelyettes, és dr. Tarrósy István nemzetközi igazgató és EDUC intézményi szakmai vezető
Moderátor: Erdősiné Martényi Melitta, Kapcsolati Igazgatóság, UnivTV szerkesztő-műsorvezető

12:00–12:45 – 2. A PTE oktatói az EDUC Teacher’s Journey előnyeiről

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS LINKJE

A beszélgetés résztvevői olyan PTE-s oktatók, akik elsőkként mutatták be projektötletüket és együttműködtek az EDUC Szövetség valamely egyeteméről oktatókkal, hogy a közös ötleteiket ötvözve létrehozzanak egy COIL kurzust. Ennek kapcsán az egyik fő téma a

Teacher’s Journey által nyújtott lehetőségek, amelyek a kurzusfejlesztést segítik elő.

A diszkusszió alappillérei: Teacher’s Journey nyújtotta lehetőségek és előnyök. Hogyan lehet eljutni egy projektötlettől a megvalósításig, kihez lehet fordulni segítségért és tanácsért? A Pedagogical Engineer Csapat bemutatása. Milyen támogatási formákban lehet részesülni? Milyen eddigi tapasztalatokkal rendelkeznek a már résztvevő és kollaboráló oktatók? További, jövőbeli lehetőségek (workshopok, Staff Week-ek, kurzusok).
Beszélgető partnerek: dr. Simon Krisztián Pedagogical Engineer és a PTE BTK oktatója, dr. Kvell Krisztián és dr. Pál Szilárd a PTE GYTK oktatói, Szijártó Bianka az EDUC Iroda digitális oktatástámogatási koordinátora.
Moderátor: Gáll Orsolya, Kapcsolati Igazgatóság, UnivTV főszerkesztő

12:45–14:00 Ebédszünet

14:00–14:45 – Mit ajánl az EDUC a PTE hallgatóinak?

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS LINKJE

A beszélgetésben az EDUC Szövetség Hallgatói Tanácsának tagjai, valamint az EDUC Gap Year Ösztöndíj korábbi nyertesei – mind a PTE hallgatói – beszélgetnek az EDUC-nyújtotta lehetőségekről és azok előnyeiről. Miért fontos az EDUC Szövetség hallgatói közösségéhez tartozni?

Milyen lehetőségeket biztosít az EDUC Szövetség a PTE hallgatói számára?

Mi az EDUC Hallgatói Tanács, kikből áll, és miért érdemes hallgatóként kapcsolatban lenni vele? Mik az EDUC Gap Year Ösztöndíj előnyei?
Beszélgetőpartnerek: Berzsán Mercédesz, Tislér Ádám - az EDUC Hallgatói Tanács (EDUC Student Board) tagjai, Gaján Petra, Juhász Karolina volt EDUC Gap Year Ösztöndíjasok
Moderátor: Árvai Péter, igazgatóhelyettes, PTE Nemzetközi Igazgatóság

A beszélgetéseken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezési határidő: április 15. (hétfő)
Jelentkezési link: https://forms.office.com/e/jzHC6BWM8C?origin=lprLink

European Digital UniverCity

European Digital UniverCity

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni