close
CímlapEgészségügyKlinikai vizsgálatok együttműködésben

Klinikai vizsgálatok együttműködésben

2024. július 08.

Klinikai vizsgálatokra irányuló stratégiai együttműködést kötött az MSD Pharma Hungary Kft. és a Pécsi Tudományegyetem tavaly novemberben. Az együttműködés elősegíti, hogy a betegek korábban hozzáférhessenek az innovatív terápiákhoz, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a klinikai vizsgálatok gyorsabban elindulhassak. A megállapodás alapján a két szervezet évente kétszer egyeztet a futó klinikai vizsgálatokról, azok eredményeiről és problémáról, annak érdekében, hogy sikeresebben teljesülhessenek ezek a célorientált kutatásnak minősülő vizsgálatok. Idén június 11-én történt az első ilyen egyeztetés.

A fotó a 2023-as együttműködési aláírás alkalmával készült.

A Pécsi Tudományegyetemen jelenleg 41 klinikai vizsgálat folyik az MSD Pharma Hungary Kft. szponzorálásával, amelyekben eddig összesen 64 beteg vesz részt. A klinikai vizsgálatok mintegy háromnegyede onkológiai betegségekre irányul, míg a többi szív- és érrendszeri megbetegedésekre fókuszál. A Pécsi Tudományegyetem és az MSD Pharma Kft. között 2020-2024. években létrejött szerződések keretében folyó klinikai vizsgálatok eredményeként a Pécsi Tudományegyetem nettó 231,879,840 Ft kutatás fejlesztési bevételi forráshoz jutott.

A stratégiai együttműködés keretében a jövőben az MSD Pharma Kft. lehetőséget nyújt a PTE ÁOK, GYTK végzős és/vagy utolsó előtti éves hallgatók számára arra, hogy határozatlan időre, heti 20 órában gyakornoki programban vehessenek részt. A klinikai vizsgálatok területén eddigi elért versenyképességének megőrzése, illetve növelése érdekében a PTE célja az is, egyszerűsítse és felgyorsítsa a szerződéskötés folyamatát, egyebek között az elektronikus aláírás lehetőségének bevezetésével.

Korábbi anyagunk erről a témáról itt érhető el:
https://univpecs.com/egyetemi_elet/magasabb_szintre_emeli_kapcsolatat_pecsi_tudomanyegyetem_es_az_msd

dr. Tóth Judit

PTE KVKK

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni