close
Címlap3. Az egészség és a jóllétÚj inkubátor segíti a legkisebbek gyógyulását

Új inkubátor segíti a legkisebbek gyógyulását

Új, modern inkubátorban gyógyulhatnak a beteg újszülöttek a Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán. Az eszközt a Schneider Autóház adományozta az osztály részére.  

A Pécsi Gyermekklinika Intenzív osztályán évente 60-70, olyan koraszülöttet kezelnek, akinek műtétre van szüksége a megszületést követően. A koraszülött babák ellátása, ápolása már önmagában is rendkívül komplex kezelést igényel, ami egy műtét kapcsán még bonyolultabb helyzetet teremt.

Az Intenzív Osztályon található inkubátorok már 15 évesek, ezért elérkezett az idő a cserére. Az Életmentő Gyermek-Intenzív Alapítvány évek óta közreműködik az osztály eszközparkjának fejlesztésében. Közösségi oldalon kérték a lakosság segítségét az új inkubátor beszerzéséhez. A felhívásra a Schneider Autóház azonnal jelentkezett és felajánlotta az inkubátor beszerzéséhez a teljes összeget, azaz csaknem 8 millió forintot. 

A modern eszköz minden igényt kielégít, a babák számára biztonságos ápolást, védelmet, növekedésükhöz, gyarapodásukhoz megfelelő körülményeket biztosít és nyitható teteje miatt, kisággyá is átalakítható.

UnivTv

UnivTv

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni