close
CímlapEgyetemi élet10. Forgass a Földért!

10. Forgass a Földért!

2023. április 14.

A környezettudatos gondolkodás elősegítéséért, magyar kezdeményezésre, filmesekkel, környezetvédőkkel összefogva, a világ minden kontinensén élők számára, meghirdeti, Shoot4Earth - Forgass a Földért elnevezésű 24 órás filmkészítő versenyét.

Rajt: április 15. (szombat) 10 óra.

A verseny célja, hogy a film tudatformáló eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során.
Elképzelésünk szerint, a verseny ösztönzi a környezettudatos gondolkodás és felelős magatartás terjedését.
A filmkészítő maraton résztvevőinek mindössze 24 óra, azaz egy nap áll rendelkezésre a filmjük elkészítésére.

A verseny rajtja, április 15. (szombat), helyi idő szerint 10 óra.

A szervezők a verseny kezdetén, a rajt pillanatában, időzónánként több elemet ismertetnek, melyből 1 témaelemet kötelező beépíteni a versenyfilmbe. A filmkészítő játékra bárki, bárhonnan jelentkezhet.
A kötetlen műfajú filmek forgatásánál digitális kamera, kamerás mobiltelefon vagy kameraként működő fényképezőgép egyaránt használható. A film lehet élőszereplős rövidfilm, video klip vagy animáció.

Nevezési díj nincs.

A 24 órás maraton, az időzónák figyelembe vételével egyszerre, egy időben zajlik a világon.
Regisztrálni a verseny kezdetéig, a verseny hivatalos weboldalán lehet.
A résztvevő stáboknak – melyek akár egyszemélyesek is lehetnek – maximálisan 1 perc hosszúságú filmekben kell felhívni a figyelmet arra, hogy a mindennapokban odafigyeléssel, takarékossággal, tudatossággal mit tehetünk környezetünk megóvásáért.

Az elkészült alkotásokat fel kell tölteni az internetre, a játék versenyszabályzati kiírásában meghatározott módon. Mindezt 24 óra leforgása alatt.

A filmek beérkezésének határideje, április 16. (vasárnap) 10 óra, helyi idő szerint.

Az összes, beérkező versenyfilm részt vesz a nemzetközi megmérettetésben. Külön értékelésre és díjazásra kerülnek a magyar diaszpórából és Magyarországról érkező alkotások.

Beérkezett filmeket nemzetközi zsűri értékeli és a maratont követő héten hirdet eredményt.

A zsűri elnöke Lawrence David FOLDES az Amerikai Egyesült Államok Mozgókép- és Tudományos Akadémiájának tagja, aki korábban több mint 20 évig a Hallgatói Oscar Végrehajtó Bizottság tagja volt

A verseny művészeti igazgatója, Professor Karl BARDOSH Master Prof. Tisch School of Arts New York University (New York)

VÉDNÖK Dr. Szili Katalin, A miniszterelnök főtanácsadója, aAz Országgyűlés volt elnöke (2002-2009), a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács alapítója és tiszteletbeli elnöke

VÉDNÖK: Prof. Dr. Szécsi Gábor, dékán, Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

FESZTIVÁLIGAZGATÓ (Alapító):  KINDL Gábor Elnök, Shoot for Earth Foundation/Forgass a Földért Alapítvány

A 24 órás filmkészítő maraton megvalósítását, kontinenseken, illetve egyes országokban Regionális Producerek segítik.

A világ egyik legnehezebb filmes játékának megvalósítását éveken keresztül személyesen segítette Jiří MENZEL Oscar- díjas cseh filmrendező, SZABÓ István Oscar-díjas magyar filmrendező illetve DEÁK Kristóf az Oscar – díjas Mindenki rendezője. A kezdeményezés mellé állt Steven SPIELBERG Oscar-díjas amerikai filmrendező is.

A verseny szervezői kezdeményezésükkel hozzá kívánnak járulni az emberiség vitán felüli közös érdekeihez, melyek közül elsődleges, hogy a Kék Bolygó még sokáig az emberiség közös, élhető otthona maradhasson.
Az áprilisi 24 órás verseny legjobb mobiltelefonnal készült filmjei bemutatásra kerülnek a Cannes-ban a Global Short Film Awards-on illetve Kőrösi Csabának, az ENSZ-közgyűlés elnökének meghívására New Yorkban.
A verseny szervezője a Forgass a Földért Alapítvány, együttműködő partner a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara.

WEB: www.shoot4earth.org

Információ: info@shoot4earth.org

KPVK

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni