close
CímlapEgyetemi élet15. Dísznövénykiállítás és -vásár

15. Dísznövénykiállítás és -vásár

2023. május 16.

Hagyomány, hogy a PTE Botanikus Kert kiállítást szervez a fagyosszentek végén, amikor már a szabadban is nagy biztonságban vannak a növények. Az idei,

május 20–21. között az Ifjúság úti campuson szervezett zöld forgatag

tudnivalóiról dr. Wirth Tamást, a kert vezetőjét kérdeztük.

„Ahogy az megszokott, különböző növényárusítók és -gyűjtők lesznek jelen az eseményen, és természetesen a Botanikus Kert üvegházai is látogathatók. Ezek közül leginkább a szukkulens ház kaktuszait és pozsgásait javaslom megnézni, illetve a napokban kaptunk egy nagyobb

lepkeorchidea-fajtagyűjteményt, melynek egyedei most virágoznak”

– mondta el dr. Wirth Tamás, a Botanikus Kert vezetője. Hozzátette: „A kiállító partnereink közel 20%-a először települ ki a rendezvényünkre, de vannak olyanok is, akik régóta visszatérő kiállítóink. Természetesen mind a kert szakemberei, mind partnereink szívesen adnak növénygondozással kapcsolatos tanácsokat a helyszínen. A tavalyihoz hasonló, 5–6000 fős látogatói érdeklődésre számítunk!”


A belépés ezúttal is a Pacsirta utca felöli oldalról lehetséges, a D épület végének vonalában lehet majd belépőjegyet váltani (a teljes árú 1000, a nyugdíjas/diák 700 Forint, hat éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés), és eső esetén is várnak minden érdeklődőt. Fontos tudnivaló, hogy a rendezvénynek otthont adó Botanikus Kert természetvédelmi terület, a sétaútvonalakról letérni, növényeket tépni vagy sziklákra mászni nem tanácsos.
Ami pedig magát a Botanikus Kertet illeti, dr. Wirth Tamás elmondta: „Az összes gyűjteményes részt próbáljuk fejleszteni, legutóbb a sziklakertek gyűjteményes anyagát növeltük, illetve a Tündérkert (ez a kert nyugati, a D épület és az üvegházak közötti része – a szerk.) régi sziklakertjét újítottuk meg.”

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt 10 és 18 óra között a hétvégén!

 

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni