close
Címlap4. Minőségi oktatás 800 millió forintból megújulnak a PTE pécsi gyakorló iskolái

800 millió forintból megújulnak a PTE pécsi gyakorló iskolái

2022 szeptemberében a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pályázatot nyújtott be a „Gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztése” című, EFOP-4.2.3-22 számú konstrukció felhívására, aminek köszönhetően 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból valósul meg.

Az EFOP 4.2.3 - Gyakorló iskolák infrastrukturális fejlesztése projekt révén a PTE pedagógusképzésben elengedhetetlen, pécsi székhelyű PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda három különálló feladatellátási hellyel rendelkező alábbi tagintézményeinek fejlesztése valósul meg:

  1. PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskolája

  1. PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma

  1. PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskolája

Ennek megfelelően a PTE három, fentiekben felsorolt gyakorló tagintézményében terveznek felújítási munkálatokat, bútor és eszközbeszerzéseket, energetikai fejlesztéseket. A legnagyobb igény a nevelési-oktatási termek, azok elérését szolgáló folyosók, és egyéb közös helyiségek felújítására merült fel.

A fejlesztés eredményeként a három tagintézményben összesen mintegy 90 tanterem, és jelentős számú egyéb helyiség - folyosó, mosdó, tanári helyiség, iskolaudvar - újul meg.

A jelenlegi rezsiválság kapcsán fontosnak tartották az iskolák energetikai korszerűsítését is a lehetőségekhez mérten, ezért a lámpatestek LED-re cserélése is a projekt részét képezi. A beruházás tervezett befejezése 2023 ősz. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a https://projektek.pte.hu/hu/hazai/erfa/efop-423-22-2022-00008 oldalon olvashatnak.

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni