close
CímlapEgyetemi életÁllami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

2021. augusztus 24.

Állami kitüntetéseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten a Pesti Vigadóban.

Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át:

Dr. Wittmann István a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Klinikai Központja II. számú Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai, Diabetológiai Centrumának klinikaigazgatója, egyetemi tanár a diabetológia és a nephrológia területén végzett kiemelkedő színvonalú szakmai tevékenysége, nemzetközileg is kimagasló kutatási eredményei, valamint példaértékű oktatói és egyetemi közéleti munkája elismeréseként.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehetett át:

Dr. Spéder Zsolt, a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Társadalom- és Médiatudományi Intézet professzora Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől. Áder János köztársasági elnök Spéder professzor több évtizedes szociológusi pályafutása elismeréseként, különösen a családok, párkapcsolatok és a gyermekvállalás demográfiai alakulásának kutatása területén végzet tudományos munkájáért adományozta számára a díjat.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át:

Dr. Gerendy Jenő Munkácsy Mihály-díjas tervezőgrafikus-művész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának kapcsolati és arculatért felelős dékánhelyettese, a Design és Médiaművészeti Intézet Tervezőgrafika Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára művészi alkotómunkája, valamint számos szakmai műhely vezetését magába foglaló, iskolateremtő oktatói tevékenysége elismeréseként.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át:

Ludmány Emil brácsaművész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete Vonós hangszerek Tanszékének egyetemi docense a nemzetközi és a hazai zenekari, illetve kamarazenei hangversenyéletben betöltött jelentős szerepe, valamint a magyar klasszikus zenei kultúra ápolását szolgáló példaértékű munkája elismeréseként.

Dr. Minorics Marianna Tünde a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Humán Fejlesztési és Művelődéstudományi Intézete Művelődéstudományi Tanszékének adjunktusa több évtizedes kutatói-oktatói és kultúraközvetítői tevékenysége elismeréseként.

Dr. Szabó Gábor a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Anglisztika Intézete Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének egyetemi docense több évtizedes, kimagasló kutatói-oktatói munkája, valamint az idegen nyelvi mérés-értékelés, illetve a nyelvvizsgáztatás területén végzett, nemzetközileg is elismert tevékenysége elismeréseként.

Gratulálunk!

Forrás: kormany.hu
Frissíte: 2021.09.02.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni