close
CímlapEgyetemi életAz Egyetemtörténeti Múzeum centenáriumi felhívása

Az Egyetemtörténeti Múzeum centenáriumi felhívása

2022. április 07.

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (Történeti Gyűjtemények Osztálya) keretein belül, muzeális különgyűjteményként működik a Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény, melynek feladata a Pécsi Tudományegyetem és jogelőd intézményei tárgyi, dokumentum- és fotóanyagának gyűjtése, megőrzése, feldolgozása, kutathatóságának biztosítása, továbbá az anyagból állandó és időszaki kiállítások szervezése.

A Magyar Kir. Erzsébet Tudományegyetem Pécsre költözésének 100 éves évfordulója alkalmából, a Centenáriumi Programbizottság támogatásával lehetőség nyílik arra, hogy a jelenlegi állandó egyetemtörténeti kiállítás (Szepesy u. 3.) megújulhasson, frissített és bővíthető tárgyi tartalommal, új interaktív kiállítási elemekkel gazdagodhasson.

Az Egyetemtörténeti Múzeum centenáriumi felhívása

Az állandó kiállítás megújításának kapcsán kérjük, támogassa tárgyi emlékekkel gyűjteményünket, hogy az Egyetem karai, a képviselt tudományterületek, az intézmény közelmúltja minél sokszínűbben jelenhessenek meg a tárlatban!

A Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény számára történeti értéket képviselnek például az előadások jegyzetei, szemléltető eszközök, használaton kívüli műszerek, meghívók, plakátok, pecsétek, fényképek, marketing anyagok, stb. A gyűjtés során kifejezetten számítunk a közelmúlt anyagaira is.

Kérem, amennyiben anyagokat adna a gyűjtemény számára, az alábbi elérhetőségen keressen bennünket:

Dezső Krisztina
osztályvezető
Pécsi Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, Történeti Gyűjtemények Osztálya
7621 Pécs, Szepesy u. 3.
Tel.: +36 72/501-600 / 22651, 22653
Mobil: + 36 30/8660433
e-mail: dezso.krisztina@lib.pte.hu; info-tgyo@lib.pte.hu

Centenáriumi híreink: https://pte.hu/hu/centenarium

TGYO

TGYO

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni