close
CímlapEgyetemi életAz oktatás digitális transzformációja a PTE-n

Az oktatás digitális transzformációja a PTE-n

2021. július 19.

A Pécsi Tudományegyetemen dr. Fedeles Tamás oktatási rektorhelyettes kezdeményezésére 2020 végén létrejött Digitális Oktatás- és Tanulástámogató Munkacsoport mutatkozott be egy műhelytanulmányban az Új Pedagógia Szemle legújabb számában.
Az összefoglaló írás a felsőoktatás digitális transzformációja és kompetencia fejlesztése kapcsán mutatja be a hazai intézmények oktatásinformatikai fejlesztéséért felelős szervezeti egységeit, röviden áttekinti eddigi eredményeiket és megvalósítandó elképzeléseiket.
A PTE-n létrejött Digitális Oktatás- és Tanulástámogató Munkacsoport – melynek vezetője dr. Vörös Zoltán – munkájának kiindulópontjaként egy összegyetemi felmérést végzett az online oktatással kapcsolatban csaknem háromezer hallgató visszajelzésével. A főbb feladatai túlmutatnak a digitális tananyagok létrehozásán: módszertani támogatás, képzők képzése, elektronikus tartalom- és tananyagfejlesztés, pályázatok írása, digitális pedagógiai kompetenciák fejlesztésének jelentősége. A terv az, hogy még 2021-ben létrejöjjön egy Digitális Oktatás- és Tanulástámogató Központ.

Letölthető műhelytanulmány »

 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni