close
CímlapEgyetemi életAz új, modern technológiák hosszútávon fogják segíteni a felsőoktatásban folyó munkát

Az új, modern technológiák hosszútávon fogják segíteni a felsőoktatásban folyó munkát

Dacára annak, hogy a Pécsi Tudományegyetemet nem érte teljesen felkészületlenül a márciusban elrendelt online vagy digitális oktatásra történő átállás, mégis, az  új koronavírus elleni küzdelem markánsan érinti az Egyetem eddig megszokott oktatási tevékenységét is.
Az átálláshoz szükséges alapfeltételeket a PTE már évekkel ezelőtt teljesítette, amikor a Microsoft Office 365 rendszer hozzáféréseket megkapta. A felkészülés időszakában kialakításra került a rendszerben az egyetemi azonosítók használatának megteremtése, továbbá az elmúlt egy év során tesztelésre került a Neptun rendszerrel való szinkronizáció is.
Ilyen előkészületek után, a hirtelen jött átállást követően az Egyetem Informatikai Igazgatósága azonnal biztosítani tudta a Microsoft Teams csoportmunka támogató rendszer használatát az oktatási egységek részére. E rendszer – amelyet egyébként az Egyetem köznevelési egységeiben is nagy megelégedéssel használnak – hatékonyan segíti a kurzusoknak megfelelő csoportok számára a hatékony együttműködést; több száz fős videókonferenciás lehetőséget biztosít; nyomon követhető a feladatok és azok teljesítése, az órákon való részvétel; továbbá  fájlok egymás közötti megosztása is nagyon egyszerű ezáltal.
Miután az Egyetem által felállított Operatív Stáb meghozta azon ajánlását, amely szerint az online vagy digitális oktatás egyik támogatott módja a Microsoft Teams, az Informatikai Igazgatóság az Oktatási Igazgatósággal közösen felmérte a karok igényeit és azok alapján létre is hozta az összes szükséges csoportot a rendszerben. Március 23-án lényegében szinte minden kurzusnak megfelelő csoport és a tagok hozzárendelése is készen várta az oktatókat és a hallgatókat.
Kétségtelen, az egyetemi felhasználók jelentős részének egy teljesen új és ismeretlen rendszer került – az informatika gyorsan változó világában is hihetetlen sebességgel – bevezetésre, ezért alapvetés volt az oktatók legalább alapszintű képzése a rendszer használatára. Ehhez az Informatikai Igazgatóság online elérhető tájékoztató anyagokat készített, amelyek elérhetők a https://iig.pte.hu/teams weboldalon, valamint egy folyamatosan bővülő információkkal feltöltött

tájékoztató telefonszámot is létrehozott, amely a 20007-es belső telefonmelléken érthető el.

A fenti intézkedéseken túl március 17-étől egész héten, minden nap reggel 9 órától online Microsoft Teams képzések is indultak. Ezeken a képzéseken a szakértő munkatársak az online tartandó órákhoz hasonlóan, videókonferencia segítségével mutatták be élőben az érdeklődő oktatóknak a rendszer működését és használatát, valamint az online oktatáshoz általuk szükségesnek vélt funkciókat. A rendszer interaktivitását kihasználva az oktatások során a résztvevő érdeklődők felmerült kérdéseikre, problémáikra is választ kaphattak, akár élő szóban, akár a rendszer által biztosított chat szolgáltatáson keresztül. Mivel a rendszer lehetőséget biztosít az online előadások és értekezletek rögzítésére, így értelemszerűen a Teams oktatások is, amelyek az érdeklődők számára továbbra is elérhetők a Pécsi Tudományegyetem Teams rendszerében az „IIG Teams Oktatás” csoportban.
Az oktatások iránt az érdeklődés óriási volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a résztvevők száma meghaladta a hétszáz főt. Az oktatások sikerét egzakt számokkal sajnos nem lehet mérni, azonban a március 23-ai, délutáni visszajelzések alapján a Pécsi Tudományegyetemen az online oktatás – még ha kisebb döccenőkkel is – de elindult és működik. Az oktatók oktatnak, a hallgatók tanulnak, figyelnek és remélhetőleg az új, modern technológiák hosszútávon fogják segíteni a felsőoktatásban folyó munkát és a jelenlegi járványügyi válsághelyzet – remélhetőleg mihamarabbi – megoldása után is velünk maradnak.

Az anyag összeállításában hathatós segítséget kaptunk az Informatikai Igazgatóság munkatársaitól: Priol Balázs Infrastruktúra Üzemeltetési Osztály vezetőjétől és Nagy Ders Üzemeltetési és Ügyfél-támogatási Főosztály vezetőjétől.

Both Vilma

Both Vilma

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni